Trendmagazin

Aki mindig divatban utazik: Festy

A Festy in Style bloggerével beszélgettünk

2011.08.28 | Szabó Adrienn

Festy in Style nyereményjáték:
Az iPod shuffle zenelejátszó szerencsés nyertese: Zsuzs Koczán! Gratulálunk neki!


„Az elmúlt két évben nagyon sok örömmel és sikerélménnyel ajándékozott meg a Festy in Style.” - Festy


Egy kislány, aki már általános iskolás éveiben is a divat szerelmese volt… -így kezdődik a kis történetünk és persze Festyről szól. A barbik egyenesen imádták a folyton rajzoló és tökéletes szetteket készítő pici lányt. A gimnáziumban is rajztagozatra szeretett volna menni a már felcseperedett hősnőnk, itt lépett közbe a matek-fizika világa és billentette ki kis időre a divat harmonikus vonzásköréből. Számításokkal igazolható, hogy ez, a divatot hűs árnyékba borító időszak egészen az egyetemi évek végéig tartott, ekkor a kreatív Festy újra a felszínre tört.


A divatfotózás és annak minden apró folyamata óriási érdeklődést váltott ki belőle, de igazán egy sem ragadta meg annyira, hogy végleg kikössön mellette. Két éve egy magazinban olvasott először a divatblogokról, és akkor már tudta, Ő bizony divatblogger lesz. Az igen változatos és sokrétű foglalkozás teljesen magával ragadta, ráadásul kicsiny hazánkban egyedülálló módon végzi munkáját. A külföldi oldalak bloggereihez hasonlóan ő is saját arcát adja oldalához és készíti el bejegyzéseit.


A Festy in Style ezért is különleges Magyarországon, mert Festy saját outfiteket mutat be az olvasóknak, akiknek így lehetőségük nyílik ötletet meríteni a postokból. A divat szerelme mellett nagy szenvedélye a kalandtúra, így egy pár egzotikus tájról, trópusi paradicsomokról és csodaszép helyekről is folyamatosan tudósít blogjában. Ezért is mondhatjuk, Festy mindig divatban utazik.

- Mesélj kérlek a blogodról! Mi alapján írod a bejegyzéseidet és maga a bloggerkedés pontosan mit takar?

- A blogom fő vonulata, hogy saját magamon mutatom be a ruháimat és ezzel divattippeket adok az olvasóimnak. Volt, hogy egy-egy márka felkért rá, hogy öltözzek be a ruháikba, természetesen a saját stílusomban és készítsek róluk fotókat és írjak a ruhákról pár sort.

Tulajdonképpen akkor mondhatjuk, hogy a divat univerzumában ez a Te külön birodalmad?

Igen. A blog azért jó, mert kötetlen, hiszen az ember saját naplója, így azt tölt fel, amit csak akar, olyan stílusban ír, ahogy jól esik. Tehát egy blog teret ad a tulajdonos kreativitásának.

Melyik stílusirányzat és mely luxusmárka áll a legközelebb hozzád és miért?

A street-style irányzat áll a legközelebb hozzám, mert elérhető és az olvasóim is bármikor meg tudják venni a ruhákat, amiket bemutatok a blogomon. A luxusmárkák világában nem nagyon mélyedtem el, így nem állnak a szívemhez annyira közel… mondjuk egy luxustáska, azért az álmaim között szerepel.

Az utóbbi szezonokban nagyon bevadultak a tervezők és megfertőződött a divat a wildlife világával... Mennyire állnak közel hozzád az állati és állati eredetű darabok?

Az egyedi bőrkarkötőket nagyon szeretem, mert vagányabbá teszi az öltözetünket. A szőrös cuccokat már nem annyira, mert allergiás vagyok az állati szőrre.

Látom, hogy a legszínvonalasabb magyar rendezvényeken is megjelensz. Innen is merítesz esetleg ötleteket? Kik azok, akikre néha rákukkantasz, hogy inspirációt szerezz?

Nagyjából egy éve minden nagyobb magyar divateseményre meghívót kapok; divatbemutatókra, boltmegnyitókra és divatmagazinok partijaira. A magyar celebektől sajnos nem nagyon lehet tanulni, mert többségüknek nincsen kiforrott stílusuk. Így inkább a divatszakmában dolgozók outfitjeit szoktam nézni: más bloggerekét, stylistokét, divattervezőkét és modellekét.

 


A Festy in Style két nyelven párhuzamosan működő divatblog, így akár külföldi barátaidnak is lehetőségük nyílik elolvasni a bejegyzéseket. Ha tehát, a street-style szerelmese vagy Te is, látogass el a festyinstyle.blogspot.com-ra és meríts ötletet! Ha a nyereményjátékhoz lenne szükséged segítségre, akkor pedig Festy oldalának utazási rovatát keresd!