Trendmagazin

Mi történt a tőzsdecápákkal?

4 millió dollár bevételt hozott az első vetítési hétvége 1987-ben

2013.07.22 | Oroszvári Péter

Két és fél évtizede már, hogy Oliver Stone nagysikerű filmjében betekinthettünk a részvénypiac legjobbjainak viszályos világába. Lássuk, mi történt a legfontosabb szereplőkkel az utóbbi 25 évben!

Charlie Sheen

Akkor: bár A szakasz volt az első nagy címe, egy évvel utána, Bud Fox szerepében emelkedhetett fel a nagy nevek közé 22 évesen. Rengeteg filmben szerepelt ezután, de főleg az agyzsibbasztó paródia-vígjátékokban emlékezhet rá az ember.


Most: botrányok, pletykák, címlapok - inkább ez jellemző rá, mint a komoly filmek. Azért nem fejezte be a színészkedést, 8 évadot húzott ki a Két pasi meg egy kicsi főszerepében, és a Horrorra Akadva legutóbbi 3 részében is feltűnt. 2012 óta az Anger Management, egy nálunk (még) nem futó sorozat főszereplője.

Michael Douglas

Akkor: fontos állomás volt az ő életében is a Tőzsdecápák, második Oscar-díját köszönheti a ravasz, gyakran alattomos, kapzsi Gordon Gekko alakításáért. Sok fontos filmje volt még, például az Elemi ösztön, Tökéletes gyilkosság, vagy a Játsz/ma.


Most: 2010-ben a Tőzsdecápák folytatásában ismét láthattuk, bár ez már nem volt átütő siker. Jelenleg 4 filmen dolgozik, a szinte hozzánőtt hideg, sikeres üzletember szerepei mellett kezd megjelenni felszínesebb, szórakoztató mozikban. Torokrákkal küzdött, de állítása szerint kigyógyult.

Daryl Hannah

Akkor: első nagy szerepe az 1982-es Szárnyas fejvadász volt, első díját pedig a Csobbanásért kapta, mint legjobb színésznő. Stone filmjéért is kapott díjat: a legrosszabb mellékszereplőnek járó Arany Málnát.


Most: bár azóta is sok filmben szerepelt, legutóbbi említésre méltó címe a 10 éves Kill Bill. Ránézésre nem egy fiatalító műtéten esett át, és többször le is tartóztatták természetvédő akcióiért.

Martin Sheen

Akkor: a filmben is Charlie, vagyis Bud apja az ellentétes oldalt, a munkásosztályt személyesítette meg, jól bemutatva a felelősségérzetet, és a tisztesség fontosságát. Sok, nagyon különböző szerepe volt, elismert, színes játéka van.


Most: 73 évesen még mindig aktívan szerepel, jelenleg 5 készülő címe van. Játékosok a Mass Effect második és harmadik részében hallhatták hangját, mint a titokzatos Illusive Man.

Terence Stamp

Akkor: Gordon Gekko nagy riválisa, szerepelt a Star Wars első részében, az Amerikai vérbosszúban, és az 1980-as Superman 2-ben is.


Most: 8 évet szerepelt a Smallville-ben, illetve láthattuk Az igenember-ben, a Wantedben, az Elektrában. Gyakran alakít rossz, vagy kérdéses karaktert. 75 éves múlt, jelenleg két filmje készül.