Trendmagazin

Alexa táskáival szárnyal a Mulberry

Nem várt sikert hozott az új modell

2011.08.22 | Molnár Gergely

A híres divatcég számára jó ötletnek bizonyult, hogy bizalmat adtak Alexa Chung-nak. Az ex- modell és televíziós műsorvezető tervezett ugyanis a Mulberry számára egy új kézitáska modellt, amely meglepően sikeresen hódította meg a piacokat és az eladási statisztikákat az USA-ban, sőt az Ázsiában is.


A Bloomberg beszámolója szerint, a divatcég áruinak eladási mutatói nem kevesebb, mint 526%-os növekedést értek el, mely nagyrészt az új modellnek köszönhető, hiszen az áruforgalom körülbelül 30%-át a négy különböző Alexa teszi ki. A Mulberry márka értéke az összes luxusmárkánál nagyobb mértékben emelkedett világszerte, így ennek összegben kifejezett értéke eléri az 1 milliárd fontot, azaz megközelítőleg a 310 milliárd forintot (!). Az úgynevezett alapmodell – amely 243 ezer forintnak megfelelő összegért csinosíthatja a hölgyeket – hamar elfogyott az amerikai és ázsiai butikok polcairól, de a többi három változat sem porosodott sokáig a raktárakban.


A Mini Alexa például 162 ezer forintnak megfelelő összegért kapható, míg a nagyobb, struccbőrből készült változat 1,2 millió forint, melyeket szintén elkapkodták New York-ban, Dél-Koreában és Pekingben is. Kell ennél jobb kiegészítő?!