Trendmagazin

Amerika 5 legjobb luxusplázája

Harc a tömegek kegyeiért

2014.02.18 | Munkatársunktól

Miért kellene leáldoznia a plázáknak, amikor minden megtalálható bennük a divatos butikoktól a nyüzsgő éttermekig? Talán ezt a kérdést teszik fel maguknak az amerikai plázatulajdonosok ­is­, akik egymásra licitálva küzdenek a tömegek kegyeiért. Lássuk, melyik az öt legjobb bevásárlóközpont az Egyesült Államok területén!

5. Santa Monica Place, Santa Monica, Kalifornia


Egy modern, nyitott tetejű központ a Santa Monica Place, melyben minden megvan, ami egy kellemes Los Angelesi beszélgetős helyhez kell. A plázának Santa Monica stílusú pihentető luxushangulata van, hiszen olyan boltok is vannak ott, mint a Burberry, a Barneys Co­op, a Hugo Boss, vagy a Louis Vuitton. Az épület tetején egy tetőtéri étkező található hat különböző séf által vezetett étteremmel, és nagyszerű rálátással a városra, a hegyekre, és a Csendes­-Óceánra. A piacon - mely a pláza melletti napos nyílt téren, egy levegős központi helyen helyezkedik el - az óceán szellője is érezhető. A kínálat fantasztikus, hiszen a zöldségeken és gyümölcsökön kívül tortákat, és süteményeket is kaphatunk, de még nyers ételeket kínáló étterem üzemel. Amennyiben nem vásárolni megyünk a plázába, akkor is érdemes ellátogatni ide, hiszen akár benevezhetünk a Gourmandise School of Sweets and Savories főzőiskolába. A helyszínen pénzváltó is található, ahol több mint 80 ­féle valutát válthatunk, és a helyi utazási irodában túrákra és sporteseményekre is szerezhetünk jegyeket.

4. Beverly Center, Los Angeles, Kalifornia


Nyugat-­Hollywood szélén elhelyezkedve, a pláza percekre található Los Angeles leggazdagabb lakónegyedétől. Tehát a helyzete, mint Dél­-Kalifornia elsődleges divatállomása valóban több mint 100 jellegzetes, speciális butikot jelent, olyan nevekkel például, mint a Burberry, a Dolce & Gabbana, a Fendi, a Gucci, a Louis Vuitton, a Prada, a Saint Laurent, és a Salvatore Ferragamo. Nyílt titok, hogy Hollywood legtöbb személyi stylistja is itt vásárol a világsztároknak. A plázához egy olyan portás is tartozik, aki kérésre akár autót, vagy limuzint is rendel nekünk, vagy épp elmehetünk a Grand Valet­hez, kifejezetten a 7. emeletre, ahol a Luxus Szárny található. Amellett, hogy vásárlási tanácsadást kaphatunk koreai, kínai, japán, és még további 6 különböző nyelven, és több mint 100 üzletben fizethetünk Union Pay kártyával nemzetközi vásárlóként. A The Capital Grille egy elegáns, sikkes vacsorához ideális úti cél, és csupán egy gyöngyszem az egész felhozatal legtetején.

3. Americana, Manhasset, New York


A Peter Mario által tervezett Americana Manhasset Long Island elegáns északi partszakaszánál található. New York belvárosától mindössze 20 percre található ez a kellemes külsejű pláza, melynek a kinézete is távolról elkerüli a „betondoboz” stílust, melyet elsőre talán elképzelnénk a neve alapján. A modern stílusú, üvegfalú épületet szezonális tájkerttel díszítették, és más plázáktól eltérően, ez nem olyan, mint a tipikus áruházak. Érdemes továbbá felkészülni a privát shopping osztályra, ahol szemlét tarthatunk a legújabb ruhákról, személyes gardrób-konzultációban részesülhetünk, vagy egyéni méretre szabásban vehetünk részt. Egy sereg szerviz, köztük a tiszteletbeli „Personal Shopping" várja ebben a plázában a vásárlókat, valamint egy teljesen egyedi, 14 ezer négyzetméteren elterülő Hirschleifers multibrand butik, mely még a gyerekeknek is fantasztikus szórakozást ígér. Amerika két világszínvonalú étterme, a Cipollini Trattoria, és a Toku Modern Asian kiváló ételeket kínálnak. Így, a pláza és az éttermek összeállítása miatt egyszerre helyezhetjük magunkat kényelembe, majd folytathatjuk a vásárlást a kifinomult ízlésű butikokban, akár egy egész napon át.

2. Bal Harbour Shops, Bal Harbour, Florida


A leginkább ötletes boltjairól, egyedileg készített egydarabos portékájáról, és limitált kiadású tételeiről híres pláza, a Bal Harbour Shops sokkal több egy egyszerű áru lerakatnál. A koi tavak, és pálmafák közé „befészkelt” pláza olyan exkluzív butikokat sorakoztathat fel a napos floridai kínálatában, mint a Moncler, az Alexander McQueen, a Piaget, a de Grisogono, a Graff, a Versace, a Miu Miu, a Carolina Herrera, az Escada, az Hublot, a Roberto Cavalli, az új Chanel butik, és a Neiman Marcus márkabolt. Ezek a nevek éppen elég indokot adnak a kuncsaftoknak, akik a világ bármely pontjáról képesek ideutazni, hogy megnézzék a fényűző pláza kínálatát. A Neiman Marcus üzlet, és a St. Regis Bal Harbour Resort valójában társszerződést kötöttek azért, hogy a vendégeik számára biztosítani tudják az egyedi, úgynevezett „Closet Service”­ csomagot, mely lehetővé teszi a vásárlóknak, hogy előre egy személyes gardróbot béreljenek ki, így megszabadítva őket a vásárlás során összeszedett szatyrok terhétől. Ezután persze ők is felmehetnek a gardróbhoz tartozó szobához kipihenni a vásárlás fáradalmait, miközben a korábban beszerzett darabok már ott várják őket. Egyébként pedig ez a hely többnyire inkább közösségi hely, mint pláza, hiszen több híres eseményt tartanak itt elég gyakran.

1. The Shops At Crystals, Las Vegas, Nevada


Amikor Vegasban járunk, mindenképp érdemes ellátogatni a The Shops at Crystals­ba, és miközben végigjárjuk a helyi boltokat, próbáljunk meg igazodni a helyi stílushoz is! A plázaközpont házigazdái éjjel fogadják a legszívesebben a vásárlókat, hiszen egyaránt imádják az embereket, és a divatot is, még a Fashion Police sztárstylist­ja, és műsorvezetője, George Kotsiopoulos is. A pláza otthont ad a világhírű művész, Dale Chihuly dinamikus üvegszobor­ kiállításának is, mely egyaránt ötvözi a szobrokat a divatvilág elemeivel. A CityCenter központjában elhelyezkedő pláza kevésbé hasonlít egy klasszikus bevásárlóközponthoz, és sokkal inkább egy 21. századi parkhoz, hiszen a virágszőnyeg, a jégszobrok, a sokoldalú poharakból kialakított mennyezet, és egy háromemeletes szoborszerű faház is található benne. De ha már az együttműködésről van szó, kivételesen jó portaszervizzel rendelkeznek, ami akár a legmenőbb éttermekben is intéz foglalásokat. A plázában elektromos autók számára töltőállomás is található, benne 24 órás ingyenes szervizzel, de az sem elhanyagolható tény, hogy Észak­-Amerika legnagyobb Louis Vuitton áruháza is itt kapott helyet.