Trendmagazin

Arany iPhone, gyémánt iPad?

Felturbózott Apple készülékek kőgazdagoknak

2010.08.07 | Zuba Tamás

Mióta világ a világ, az emberek szeretik megkülönböztetni magukat a többiektől, ezt nem csak a hatalmas házukkal vagy éppen méregdrága autójukkal teszik, hanem az olyan hétköznapi dolgokkal is, mint a mobiltelefonuk vagy számítógépük. Jelen cikkünkben az Apple termékeinek tuningolt, felturbózott változatai közül a legszembetűnőbbeket mutatjuk be, valamint az ezekhez kapcsolódó kiegészítők közül is felsorolunk néhány érdekes darabot.

Az Apple rendkívül nagy sikert ért el a legújabb termékével, az iPaddel. Evidens tehát, hogy egyes cégek megjelentetik ugyanezt a készüléket egy kicsit más, egy kicsit extrább dizájnnal, hogy az igen tehetős vásárlók, illetve gyűjtők kitűnjenek a többmilliós létszámú iPad felhasználók köréből.

Diamond iPad

Akik szeretik a gyémántokat, azoknak nagyszerű választás lehet a Diamond iPad. Ez a csillogó csoda 11.43 karátos kis gyémántokkal van kirakva, maga a készülék a legnagyobb, 64 gigabájtos háttértáras verzió. Ahhoz, hogy hozzájussunk ehhez a csodához, mélyen a zsebünkbe kell hogy nyúljunk hiszen a készülék ára 19,999 dollár.

Apple Luxury iPhone

Az Apple cég egyik legnagyobb találmánya az iPhone, aminek természetesen rengeteg különleges változata készült. Az első modell az Apple Luxury volt. Ez volt az első külsős cég által tuningolt luxus Apple termék a piacon, így hatalmas várakozás előzte meg. Az iPhone keretét 420 darab csillogó, 5,65 karátos gyémánt díszíti, mindezt képzeljük el 18 karátos fehér arannyal... Egészen pontosan 41.225 $-t kell kifizetnünk és máris hozzájuthatunk ehhez a remek készülékhez.

Gold & Diamond Apple

Második luxus iPhone, a Gold & Diamond Apple. Megjelenésekor a világ legdrágább mobiltelefonja volt a maga 176.400 dolláros árával. Az Apple Luxury-hoz képest ezen csak 318 gyémánt díszeleg, azonban összértékük már 17,75 karát, 18 karátos fehér arannyal a peremén.

A világ legdrágább iPhone készüléke

Végül következzen az „iPhone-ok királya”. A maga 138 ragyogó drágakövével, sárga- fehér- és rózsa arannyal és egy minden eddigit felülmúló újítással, vagyis hogy 6,6 karátos gyémánt testesíti meg a vezérlő gombot. Páratlan készülék. Értéke 2,5 millió $.

Mikor megjelentek az első iPhone-ok akkor még nagyon kevés ember rendelkezett vele, azonban az idő múlásával egyre több ember jut hozzá, ezért különféle módon próbálják még egyedibbé tenni a készüléket, hogy szinte mindenki saját kedve szerint formálja telefonját. Az egyediség kivitelezésében a különböző tokok jelentették az igazán nagy előrelépést. Természetesen itt is megjelentek a legdrágább luxus tokok is, hát lássuk őket.

Elsőnek említeném meg a Swarovski Wildcat-et. A leopárd az Apple termékeit használóknak ismerős lehet, így nevezték a Machintosokra legutóbb készült operációs rendszert, így innen jött az ötlet, hogy leopárd külsőbe kéne bújtatni az iPhone-t, és mindezt luxus köntösben. A mintákat Swarovski kristályok kézzel elhelyezett együttese rajzolja ki. Mintegy 300 dollárért már hozzá is juthatunk (kb. 66 ezer HUF).

Swarovski Wildcat

Második alanyunk a Louis Vuitton terméke. A tok több változatban megvásárolható, lehetőségünk van a LV-mintás „Monogram Canvas” verziót választani, ennek az ára 250 dollár, ám választhatjuk a cég csúcsmodelljét, az alligátorbőrből készült tokot is, amiért már 1120 dollárt kell kifizetnünk.

Louis Vuitton iPhone tokok

Az imént említett tokokon túllépve, már csak a drágakövek tehetik feljebb a mércét. Aki nagyon szereti a luxust, az nem sajnálja kifizetni még az 1,2 millió forintot sem érte. Ennyibe kerül ugyanis a gyémántberakásos, gyönyörű csillogást és rendkívüli feltűnést nyújtó Diamond iPhone Case, amelynek magához a telefonhoz viszonyítva is többszörös az értéke.

Diamond iPhone Case

Végül elérkeztünk az iPhone tokok királyához. A GnG „Golden Delicious”-ról van szó, amelyet egy éven át fejlesztettek. Ám a sokáig tartó gondos mérnöki munka meghozta a gyümölcsét, hiszen magában a hátoldalon található logóban is mintegy 400 darab gyémánt található, emellett a 140 grammnyi 18 karátos arany berakás is eléggé megdobja az árát. A logó választható továbbá, tehát ezzel is még egyedibb lehet a készülékünk. A nagy luxust meg is kell fizetni, hiszen ez a tok 22 millió forintot ér.

GnG Golden Delicious

Még nem esett szó a MacBook-ról. Természetesen MacBook-ból is készültek luxus kiadások. A különleges MacBook gyártásában Stuart Hughes jeleskedik, hiszen már több különleges darabot dobott piacra. Legkülönlegesebb talán a MacBook Air Supreme Platinum Edition-re keresztelt egyed. A különlegessége, hogy platinából készült. A gépet ezáltal egyszerre jellemzi az előkelőség, a csillogás illetve a könnyedség. Limitált szériás, így természetes csak nagyon kevés került a piacra, szám szerint csupán 5 darab. A különlegessége és ritkasága természetesen árában is megmutatkozik, hiszen 480 000 dollárt kell kifizetnünk érte.

Macbook Air Supreme Platinum Edition

Természetesen táskára is szükségünk lesz, ha mindenhova magunkkal akarjuk cipelni kedvenc laptopunkat. Az ilyen táskákból mára már hatalmas kínálat van, és természetesen luxus kategóriában is számos darab áll rendelkezésünkre. Ajánlani tudjuk a Louis Vuitton által kiadott táskákat, tokokat amelyek árai több százezerre is rúghatnak, így sokszor a táska ára majdnem megegyezik magával a készülék árával.

Louis Vuitton tok iPadhez - 366 dollárért a tiéd lehet

Illetve a Samsonite gyárt még minőségi, felsőkategóriás táskákat. A Samsonite cég specialitása amúgy is a különböző elektronikai készülékekhez használható tokok készítése, és az évek tapasztalata, illetve az elégedett ügyfelek tömege garancia lehet a minőségre.