Trendmagazin

Armani és Gucci is szállodákat nyit

A divatvilág után jöhet a szállodaipar meghódítása

2010.06.29 | Zuba Tamás

Armani első hotelje hol máshol is lehetne, mint Dubaiban? A projekt idén valósult meg, melynek során az Armani S.p.A. és az Emaar Properties dolgozott együtt. Ez volt a nagyszerű páros első közös munkája. Az egész Hotel desingját és minden apró részletét maga a divatlegenda Giorgio Armani tervezte meg.


A projekt nagyszerűsége mellett elhelyezkedése is említésre méltó, hiszen a Burj Khalifa alsó 39 szintjét foglalja magában. A kínálat 39 szinten 160 vendégszobát, 8 éttermet, egyedi fürdőket, továbbá wellness és fitnesz termeket nyújt, emellett 144 luxus apartman biztosít kényelmet vendégei számára. A világ legmagasabb épülete a maga 828 méterével pedig garancia lehet a luxusra, illetve a minőségre.


Armani elmondta, hogy az Armani hotelekkel és rezidenciákkal - melyekből több is tervbe van véve a világ számos részén -  a stílust, a kényelmet, valamint legszélesebb körű vendéglátást illetve kiszolgálást szeretné nyújtani vendégei számára. Az Emaar Properties szerint az Armani Hotel megnyitása új dimenziót hozott a luxus vendéglátás világába. 


Az Emaar Properties vezetője, Mohamed al-Abbar elmondta, hogy nem ez volt az utolsó munkájuk Armanival, hiszen jövőre Milánóban, Marrakeshben illetve Marassiban is megnyitják szállodájukat.

A divatóriások is Dubaiban nyitnak szállodát

A másik nagy divatóriás, Gucci is beszáll a szállodák piacára. A divatguru Paolo Gucci lánya Elisabetta Gucci azt tervezi, hogy 40 luxus szálloda láncolatot fog nyitni a Közel-Kelet és Dél-Amerika különböző nagyvárosaiban. Az első szálloda Dubaiban fog megnyílni. A hotel ellátóképessége csekélyebb, mint az Armani szállodáé, azonban luxus javakban nem marad el vetélytársától. A szobaköltségek napi 408 USA dollár és 6808 USA dollár között mozognak. Emellett, a vendégek megvehetnek bármit a hotelben, kezdve a bútoroktól egészen a papucsokig. A szálloda 2010 végén fog megnyílni. A szálloda-lánc következő tagja Kínában lesz, ami feltehetőleg 2011-ben fog elkészülni.