Trendmagazin

Armani telefon, Lamborghini laptop?

Betörnek a luxusmárkák a multimédiás eszközök piacára

2010.07.29 | Munkatársunktól

Az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt az igény a különféle számítástechnikai, multimédiás eszközökre. Míg 5 éve a fényképezős telefon volt a sláger, manapság már mindenki multifuncionális, internetezni is képes telefonokkal, és mindenfajta technikai újdonsággal ellátott hordozható számítógépekkel, laptopokkal rendelkezik. Ha az eladási adatokat nézzük, akkor világosan kiderül, hogy évről-évre egyre többen vásárolnak maguknak újabb készülékeket, és ezek a vásárlók egyre inkább odafigyelnek a minőségre, a márkákra is. Ennek hatására történhetett meg, hogy például Giorgio Armani divatkirály, vagy éppen a legendás sportkocsigyártó Lamborghini is beszáll ezen termékek piacára. Nézzük meg, mely luxusmárkák milyen termékeket vonultattak fel a multimédiás eszközök piacán.

Asus Lamborghini

Laptopok terén az Asus és a Lamborghini közös fejlesztését érdemes megemlítenünk. Az Asus Lamborghini első változata 2006-ban jelent meg VX1 néven. Az azóta több ráncfelvarráson átesett laptop ma már a VX6 jelzésnél tart, és formájában, megjelenésében tökéletesen tükrözi a Lamborghini stílusát. Míg a VX1 rikító sárga színével keltett feltűnést, addig a legújabb széria már fényes fehér színben pompázik. Fontos megjegyezni, hogy a VX1 egy minden tekintetben élen járó, komoly teljesítményű hordozható számítógépnek készült, a legújabb fejlesztésű VX6 egy másik szegmenst céloz meg, a mára oly divatossá vált netbook-ok piacát.

Asus Lamborghini VX6

Az Asus Lamborghini VX6 nem csupán esztétakailag markáns, de a belső tulajdonságai is meggyőzőek. Aki azt hiszi, hogy a borsos árat (mely a valóságban közel sem olyan borsos) csak a név miatt kell megfizetni, az téved. A laptopban az Intel egyik új fejlesztése, az 1,8 Ghz-s Atom processzor, és az Nvidia ION 2 grafikus kártya található. A 4GB-s DDR3 memóriákon, és a 320GB-s winchesteren kívül érdemes megemlíteni a laptop méretét is. Nem véletlenül hangsúlyozza az Asus, hogy itt nem másról van szó a VX6 esetében, mint egy netbook készülékről. Ezt igazolja a 12,1 inch-es kijelzőméret, mely 1366 x 768-as felbontású. Ezzel a kis mérettel igazán hordozhatóvá válik az Asus Lamborghini legújabb változata. Az előzetes információk alapján a VX6 közel 200 000 forintos áron kerül a boltok polcaira.

Acer Ferrari LiquidE

A tűzpiros telefon letagadhatatlanul Ferrari

A Ferrari sem tétlenkedik, az Acerrel kötött megállapodásuk eredményeképpen hamarosan megjelenik a Ferrari liquid E névre hallgató telefon, mely külseje alapján le sem tagadhatná, hogy a sportkocsigyártó terméke. A tűzpiros telefon, hátlapján a jól ismert sárga Ferrari logóval biztos hogy mindenhol felkelti a figyelmet. A liquidE specifikációi is meggyőzőek, hiszen egy 3,5” nagyfelbontású érintőképernyővel rendelkezik, 5 megapixeles autófókuszos kamerát sem felejtették le róla, és természetesen GPS, Wifi illetve Bluetooth is használható lesz rajta. A telefon megjelenési dátuma és ára egyelőre nem ismert.

Samsung Armani

Steve Ballmer (Microsoft), Giorgio Armani és Won Pyo Hong (Samsung)

Giorgio Armani már jó ideje nem csupán csúcsminőségű öltönyöket és egyéb ruházati cikkeket készít, hiszen nem rég adtunk hírt arról, hogy megnyílt az első Armani Hotel Dubai-ban. Emellett a divatkirály is elérkezettnek látta az időt, hogy a telefonok piacán is ott hagyja a névjegyét. Ehhez a Samsung lett segítségére, akivel közösen megalkották a Samsung Armani telefont, melynek első változata 2007-ben jelent meg. Az eladási adatok és a vásárlók visszajelzése alapján a fejlesztők úgy döntöttek, hogy érdemes egy újabb modellt is piacra dobni, mely az első, fekete színű modellhez képest jelentős változásokon ment keresztül.

Samsung B7620 Giorgio Armani

Az arany színű, külsőleg is újratervezett telefon minden tekintetben a felső kategóriát testesíti meg. A szétcsúsztatható klaviatúrás készülék belsejében modern Samsung technológia dolgozik, elég ha csak az 5 megapixeles fényképezőt, a 8 gigabájtos belső memóriát, vagy a 3,5 colos kijelzőméretet említjük meg. A Samsung B7620 Giorgio Armani ára 110 000 forint körül mozog.

Tag Heuer Meridiist

Üzletembereknek tervezve

A hazánkban is igen népszerű Tag Heuer óragyártó is új vizekre evezett, amikor nem mást tűztek ki célul, mint hogy megalkotják a tökéletes telefont az üzletemberek számára. A Tag Heuer cégvezetői felismerték, hogy a mobiltelefonok piacán nincs meg az a kifinomult luxus, ami például az óráknál, vagy az autóknál. Ezután nem volt kétséges, hogy a Tag Heuer is előrukkol saját tervezésű készülékével, melyet a francia ModeLabs céggel közösen valósítottak meg. A készítők nagyon ügyeltek arra, hogy minőségi anyagokat használjanak fel, melyek még extrém esetekben is megvédik a telefont a meghibásodástól.

Tag Heuer Meridiist - a képen barna, valódi alligátorbőrrel

A Meridiist műszaki adatokban is élen jár. Kijelzője 60 karátos zafírüveg, akkumulátora 28 nap készenléti idővel rendelkezik, és 7 órányi beszélgetést bír el. Ezen kívül rendelkezik egy 2 megapixeles kamerával, memóriája 2 gigabájtos.

A készülék több változatban elérhető. A rozsdamentes acél telefon rendelhető kaucsuk, borjúbőr és valódi alligátorbőr díszítéssel is. A Tag Heuer Meridiist ára 1 millió forinttól indul.