Trendmagazin

Audi A8L védi az izraeli miniszterelnököt

Személyre szabott védelmet kap Netanjahu

2010.11.10 | Molnár Gergely

Minden magas rangú politikus számára fontos, hogy az őket szállító jármű ne csak a protokolláris céloknak megfelelően stílusos, hanem biztonságos is legyen. Ezért választotta Izrael miniszterelnöke, Benjamin Netanjahu a kifejezetten neki tervezett golyóálló és robbanás biztos Audi A8L-t.

Páncélozott A8-as Izrael miniszterelnökének

A neves autógyár limuzinjában egy 450 lóerős, 6,3 literes, W12-es erőforrás kapott helyet, de nem az impozáns teljesítmény miatt érdekes az új autó. A köztudottan veszélyes közel-keleti helyzet okán, a kormányfő autóját a lehető legmodernebb és leghatékonyabb védelemmel látták el.


Golyóálló karosszéria és üveg – amelyek a robbanótöltetek ellen is hatékonyak -, fejlett tűzjelző rendszer, defekttűrő gumiabroncsok gondoskodnak a miniszterelnök biztonságáról. Az autó utasa akkor sincs bajban, ha pihenni szeretne, modern házimozi rendszer segíti a kikapcsolódást.


A jármű ára 700.000 dollár körül van, de az ország magas adói miatt – amelyet még a minisztériumoknak is meg kell fizetni-, 1 millió dollár lesz az ára.