Trendmagazin

Augusztus 20 - Red Bull Air Race nélkül

Jövőre sem lesz Air Race, de nem csak nálunk, az egész világon sem

2010.08.20 | Munkatársunktól

Idén augusztus 20-án elmarad az évek óta megszokott Red Bull Air Race verseny. A Nemzeti Közlekedési Hatóság még az előző hónapban utasította el a szervezők kérelmét, mivel nem tartották elég biztonságosnak a versenyt közrendvédelmi, közbiztonsági, tűz -és vagyonvédelmi szempontból sem.


Nem sokkal később a Red bull Air Race vezetője, Bernd Loidl jelentette be, hogy a jövő évi futamot teljes egészében elhalasztják, és ezt az időt technikai fejlesztésekre, és a verseny biztosításának újragondolására szánják. Mivel hazánkban nagy sikernek örvendett a verseny, ezért utánajártunk, és megkérdeztük az utca emberét, hogy mit gondol arról, hogy idén az augusztus 20-i ünnepen nem lesz Red Bull Air Race?

István (60)

Istvánnak nagyon tetszett a Red Bull Air Race, mindig nézte is. Szerinte ez a légi-verseny nagyon látványos és színvonalas műsor volt, és nagyon örülne ha a következő években ismét megjelenne hazánkban is.

Tímea (32)

Tímea nagyon sajnálja hogy idén nem lesz Air Race, főként a gyermekei miatt. “A gyerekek is nagyon szerették, mindig kimentünk” - mondta. Arra a kérdésre hogy mit gondol arról hogy biztonsági okok miatt nem engedélyezték a versenyt a következőket mondta: “Mi mindig kinn voltunk, nem volt semmi baj, szerintem előtte felmérték a terepet és megvoltak a biztonsági intézkedések is, nekünk ez egy látványos műsor volt, főleg a gyerekeknek, akik már most hiányolják.”

Ákos (72)

Ákos még Kanadában is figyelte a Red Bull Air Race-t, mivel nagyon szereti Besenyei Pétert. Azonban szerinte nagyon veszélyes volt megrendezni itthon a versenyt. “Amikor a lánchíd tele van rakva rakétákkal amit este kilőnek és ott alatta átmennek a repülők, az nagyon veszélyes dolog” - vélekedett Ákos. “Magyarországon a személyes biztonság csak másodlagos” - tette hozzá.

Tibor (59) egyáltalán nem követte a Red Bull Air Race világbajnokságot. “Távol áll tőlem ez a műfaj, de Besenyei Péternek sok sikert kívánok!”

Éva (45)

Éva 1993 óra Belgiumban él, látott is jó néhány műsort, és szurkolt is Besenyei Péternek. “Az emberek várták már a futamot, Augusztus 20-án ezzel elment délután, az esti tüzijáték előtt” - mondta, majd hozzátette, hogy szerinte jó hírnevet hozott a verseny az országnak.

Neked mi a véleményed? Sajnálod hogy nem lesz Air Race, vagy netán örülsz neki?