Trendmagazin

Aukción kelt el Natalie Portman ruhája

50 ezer dollárt fizettek érte

2012.03.08 | Nagy Anna

Natalie Portman az idei Oscar-gálán egy nem mindennapi ruhában tündökölt, melyen azonnal megakadt a divat-fanatikusok szeme. Nem véletlenül, hiszen a különleges kreáció mind színében mind stílusában eltért a gyakorinak mondható fehér illetve drapp színű outfitektől.


A váll nélküli, erőteljesen piros színű, fekete pöttyökkel díszített selyemruha Christian Dior kollekciójából való – de nem a mostaniból, ugyanis ez a ruhaköltemény 1954-ben mutatkozott be a nyári kollekció egyik meghatározó darabjaként.

A ruhára Kate Young, Natalie stílistja bukkant rá a New Yorkban található Rare Vintage butikban, ahol egyébként is jó kapcsolatot ápol a tulajdonossal, így rögtön félretetette a csaknem 58 éves kreációt. Kate elmondta, hogy eredetileg egy teljesen más stílusú ruhát szeretett volna viselni a színésznő, de amikor elmentek a Rare Vintage-ba felpróbálni ezt a klasszikus darabot, akkor rögtön látták, hogy megtalálták a megfelelő modellt.


A Dior modell osztatlan sikert aratott a gálán, ezért a Rare Vintage a napokban egy árverés segítségével értékesítette az egyedi ruhakölteményt, amiért egy megrögzött gyűjtő mintegy 50,000 dollárt fizetett.