Trendmagazin

Autentikus hotelek Kínán kívül

A kínai vonásokat lemásolva igyekszenek csalogatni az embereket

2012.07.26 | Oroszvári Péter

Tekintettel Kína gyors és megállíthatatlan feltörekvésére, kifejezetten a kínai emberek számára szeretne létrehozni egy hotelláncot az Intercontinental Hotels.

A terv merésznek tűnik, de a Kínára vonatkozó statisztikai adatok azt mutatják, hogy megéri befektetni: a jelenlegi külföldre utazók száma 10 millió fő körüli, de ez 10-15 éven belül megtízszereződik. Ehhez társul az az életképes elgondolás is, miszerint a Kínából elutazó emberek a saját jól megszokott életvitelüket kínáló szállást választják külföldön is. Természetesen az erre kíváncsi nem-kínaiakat is szívesen fogadják. Mire számíthatunk?

Étel

Sok-sok rizs, tészta, és specialitások, mint például a congee – vízben addig forralják a rizst, míg az összeáll egy sűrű kásává. Ízléstől függően választható a forralási idő, majd mézzel vagy gyümölccsel tálalható. Gyorsan elkészíthető fogásokhoz a hozzávalókat a szobában is elhelyezik, ha valaki magának szeretne főzni.


Ital

Eredeti kínai tea, és főleg abból is a zöld. Persze nem filteres, hanem igazi, szűrni való teafű, minden szobában megtalálható teafőzővel. Egyes helyeken külön kialakított teaház, ahova üzleti partnerekkel be lehet ülni, és itt alkohol is rendelhető. Kínában amúgy is gyakrabban folytatnak tárgyalásokat a szállodákban, így külön erre a célra szolgáló termek is rendelkezésre fognak állni.


Vendéglátás

A keleti országokban az emberek teljesen máshogy viszonyulnak egymáshoz, mint Európában: magasabb szinten sokkal nagyobb az egymás iránti tisztelet, és a különböző formalitások. Ezt a hotel összes dolgozója megadja a vendégeknek, ráadásul országtól függetlenül muszáj kínaiul tudniuk legalább a portán. Bőséges irodalom is elérhető az érkezők számára, legyen az a város nevezetességeit bemutató prospektus, vagy egy kínai alapmű. Fontos a pihentető szolgáltatások jelenléte is, mint például a tai-chi, a kellemes kertecskék, vagy a fürdőházak.


Dekoráció

Mindez mit sem érne egy szürke épületben: a tervek szerint a modern letisztultság és egyszerűség mellett az egyedi kínai motívumok és minták is gazdagon szerepelni fognak mindenhol. Akárcsak a porcelán vázák, a faberakások, a tavacskák, és a zöld kertek.