Trendmagazin

Az AP felújította a Royal Oak Chronograph modellt

Megnövelt méret, új számlap

2012.01.29 | Váradi Zoltán

Az Audemars Piguet 40 éve készíti az igencsak nagy presztízzsel bíró sportóráit, ennek a kerek évfordulónak a kapcsán idén megérkezik a felújított Royal Oak Chronograph.


Tavaly az Audemars Piguet jó értelembe véve sokkolta az órás társadalmat, amikor bejelentették, hogy a legsikeresebb modelljüket, a Royal Oak Offshore Chronograph-ot teljesen átdolgozták, az óra árát pedig jelentősen megnövelték. Várható volt, hogy valami hasonló fog történni a ROC-al is, bár ebben az esetben nem történt olyan lényeges változás a dizájnban, mint az előbbi esetében. A szóban forgó óra legfontosabb különbsége az Offshore-hoz képest az, hogy ennél a modellnél a teljes tok, valamint a nyomógombok és a ráma is acélból vagy aranyból készül, míg a sportosabb társánál előszeretettel használják kiegészítésként a gumi anyagot, ott a szíj is kaucsuk.


A Royal Oak Chronó méretét a korábbi 39mm-ről 41mm-re növelték, az óra teljesen új számlapot kapott, valamint a krokodilbőrből készült szíjon is módosítottak. A 2385 típusjelű, saját fejlesztésű automata szerkezet 40 órás járástartalékot biztosít az órának, vízállósága 50 méter. Az új modell elérhető lesz több változatban is, természetesen kérhető lesz acél tokozással és hozzá kék számlappal is, valamint a bőrszíj is lecserélhető lesz a jellegzetes AP szíjra.