Trendmagazin

Ide költözött az Apple dizájnere

A házat 1927-ben építették

2012.09.26 | Kocsis Katica

A világ legokosabb dizájnere, az Apple tervezőguruja Sir Jonathan Paul Ive talán a vállalat legbefolyásosabb emberévé nőtte ki magát, mikor a közelmúltban megkapta a Brit Lovagrend kitüntetését. Ive 1996 óta van az Applenél, így a vezető tervezőnek számos nagyszerű ötletet és megoldást köszönhetünk. Steve Jobshoz hasonlóan ő is rendkívül odafigyel a részletekre és egy elegáns designfilozófia határozza meg alkotási folyamatait.


Halkan megjegyezzük, hogy Ive ezzel a tehetségével nemcsak a dizájn körökben szerzett hatalmas elismerést, hanem a bankszámlája is gyorsan 130 millió dollárosra nőtt. Ebből az összegből azonban nemrégiben egy nagyobb összeget költött, hiszen 17 millió dollárért vásárolt magának egy lenyűgöző ingatlant San Francisco hiperexkluzív részén, a Gold Coaston. A házat 1927-ben építették és először 25 millió dollárért árulták, így San Francisco legdrágább otthonának számított.


A luxusotthon tehát a város egyik legkülönlegesebb és legdrágább részén fekszik, a 2808 Broadway Streeten. A házat még anno a Willis Polk & Company tervezte, melynek célja volt egy olyan épület kialakítása, ami eleganciát és melegséget sugároz. Az épület belső és külső terében is nagyon sok helyen visszaköszönnek a korabeli autentikus részletek: a mohás-páfrányos felfuttatott növényzet, az acél kerettel bélelt francia ajtók, a keményfa padló mind-mind a régi korokat idézi. Az ötszintes ház időtlenséget áraszt magából téglás kivitelezésének és árkádos megoldásának köszönhetően.


Az épület összesen 7.274 négyzetméter alapterülettel büszkélkedhet, mely magában foglal hat hálószobát és nyolc fürdőt is. De érdemes kiemelni a tölgykazettás könyvtárat, az elegáns és jól karbantartott kertet és a hat fatüzelésű kandallót is. A házban még a személyzetnek is külön lakása van, amihez két hálószoba és egy fürdő tartozik.


A lakásból lenyűgöző kilátás nyílik San Francisco öblére, a Golden Gate hídra, az egész Russian Hillre és az Alcatraz-szigetre. Azonban ha nyugalomra vágyunk, akkor az acélvázas, variálható ablakokkal a minimálisra is csökkenthető a kilátás. A konyhában a gránit munkalapok, a magas mennyezet és a meleg színű fa teszi kellemessé a környezetet. A legnagyobb szobában fatüzelésű kandalló, márványhatású redőny és még egy tágas gardrób is helyet kapott. Az emeleti hálószobák mennyezete a katedrálisokat idézi fagerendás kialakításával. Természetesen ebből az otthonból sem hiányzik a fitneszterem, a spa részleg, egy hatalmas mosókonyha és egy szuper biztonsági riasztórendszer sem.


Sir Jonathan Ive-nek még a társaság miatt sem kell aggódnia, hiszen szomszédjai között számos hírességet találunk: a közelben lakik Peter Thiel, a PayPal alapítója, a híres hollywoodi színész, Nicolas Cage, valamint Larry Ellison és Marc Pincus is.