Trendmagazin

Az ékszercipő: 34 milliós tűsarkú

A Borgezie ház minden egyes darabját lábra szabottan készíti

2010.09.02 | Ispán Laura

A Borgezie ház alapítója, Christopher Micheal Shellis több mint 30 évnyi tapasztalattal rendelkezik a különleges ékszerek megtervezésében és kivitelezésében. A tervezés, alkotás iránt érzett szenvedélye ösztönözte arra, hogy az ékszerkészítés számos aspektusát elsajátítsa. A gyémántfoglalás, aranyművesség és órakészítés területén alkotott kiválóbbnál kiválóbb darabokat. Christopher alkotásai között klasszikus választékon felül megtalálhatóak szolid gyémánt berakásos aranyórák, Csillagos Ég kollekció gyémánt gyűrűi, gyémánt mandzsettagombok, valamint számtalan általa tervezett eljegyzési gyűrű. Azonban a képességeinek csúcsát a legutóbbi alkotása jelenti melyet az „örökkévaló gyémánt tűsarkú“- ként aposztrofálnak (Eternal Borgezie Diamond Stiletto). Minden cipő pár a Borgezie ház aranyműveseinek lelkiismeretes kézimunkájával készül arany vagy platinum felhasználásával, pazar módon beborítják 2200 csillogó gyémánttal, melyek együttes súlya 30 karátot tesz ki.


Az első ékszercipő megtervezése és létrehozása három elkötelezett évig tartott, 30 egyedülálló darabból áll, melyek összeállítva, ezt a lélegzetelállító lábéket eredményezik. Micheal munkája kétségtelenül elérte a várt hatást. A lábbeli az abszolút megtestesítője a nőiességnek. A bemutatón a következőt nyilatkozta Micheal: “Az Eternal Diamond Stiletto életre keltéséhez újra kellett álmodni a tűsarkú klasszikus értelmezését. Végeredmény nem egy tűsarkú lett, hanem sokkal inkább egy fantasztikus alkotás, amely elbűvölő, de mindezek mellett praktikus és viselhető is mint legújjabb női ékszer.“


A tökeltességre való törekvés mellett a liliom porzószálai nyújtottak inspirációt, az a letisztult szimmetria, amit egyedül a természet képes élerni. A rendkívül különleges sarok, adja az egész cipő letisztultságának az alapját. A cipő innovatív és szabadalmaztatott karakterisztikája az elmozdítható szív formájú cipő- és saroktalp. Ennek köszönhetően bármikor gyorsan és egyszerűen ki lehet cserélni a talp részeket, amint az elhasználódás legcsekélyebb jelei mutatkozni kezdenek. Természetesen a póttalpakból egész készletet kap a vásárló, mind a mellett, hogy a cég szolgáltatásai között a talpcsere is igénybe vehető.


Tökéletes nyári bálokra, társadalmi jelentősségű esküvőkre, vörös szőnyeges eseményekre vagy yacht partikra, mindazok számára akik megengedhetik maguknak az ilyen jellegű luxus cikkeket. A csillogás garantált minden egyes lépés alkalmával. Ezt a műalkotást viselve senki nem tud elrejtőzni a tömegben, egyedi és feltűnő megjelenést biztosít az erre vágyók számára.

Az ár roppant kifejező, hiszen ezért a 100.000 fontért (megközelítőleg 34,4 millió Ft) nem csupán egy cipőt vesz meg az ember, hanem egy művész remekművét valamint egy utánozhatatlan életérzést is. Híres színészek, focisták, modellek nevei szerepelnek a megrendelők várólistáján. Minden egyes darabot lábra szabottan készítenek ezért elképzelhetetlen bármiféle kényelmetlenség, ami egy átlagos cipőnél gyakran jelentkezik (láb feltörése, kisebesítése).


Mindezeken felül a tervező 1000 évnyi garanciát vállal a termékéért, ezzel is biztosítva a vásárlót. Michael szerint a minőség alapvető karakterisztikája az időtállóság. Ezzel egyet tudunk érteni, hiszen mindannyian szeretnénk, hogy a magunkra költött összegek ne vesszenek el egy idő után, hanem jó befektetésnek bizonyuljanak, olyannak melyek akár egy életen keresztül elkísérnek bennünket. Ez a gyémánt tűsarkű is pontosan ezt a célt hivatott szolgálni. Luxus egy életen át.