Trendmagazin

Az idei VMA Top 10 ruhakölteménye

Idén is tündököltek a sztárok

2011.08.29 | Bánhidi Dóra

Idén Los Angeles-ben rendezték meg az MTV zenei video díjátadó gálát. Talán éppen azért, mert már 28. alkalommal osztották ki az asztronautával díszített MTV-s szobrokat, a világsztárok mindennél jobban szerettek volna tündökölni különleges outfitjeikben. Volt, aki már egy kicsit talán túlzásba is vitte a dolgot, és sokkal inkább meghökkentette a közönséget, de ezen a hatalmas díjátadó partin minden megengedett. Lássuk, hogy idén kik azok, akik bekerültek a top 10 –es listába:

1. Katy Perry


Az est egyik nagy győztese kétségtelenül Katy Perry volt, akinek a Firework című videoklipje nyerte el az év legjobb videójának járó díjat. Ennek már csak azért is örülünk, mert a nem csak látványos, de tartalmilag is jelentős klipet, Budapesten forgatta le az énekesnő. Na de ami Katy vörös szőnyeges bevonulását illeti, az most eléggé rózsaszínre sikeredett. Az énekesnő ezúttal egy ázsiai ihletésű, Versace összeállítást választott, amit egy pink Jimmy Choo szandállal párosított. Mindez remekül passzolt a frissen festett rózsaszín hajkoronájához.

2. Kelly Rowland


Ha ki kellene emelni egy személyt, aki hibátlanul volt felöltözve ezen a jelentős estén, az Kelly Rowland lenne. A mostanában inkább duettekben közreműködő énekesnő a Falguni & Shane Peacock 2011-es őszi kollekciójából választotta ki ezt a kitűnő darabot. Az arany hímzéssel és fekete tollakkal díszített ruha szépen kiemelte Kelly nőies alakját, amire még rátett egy lapáttal a Christian Louboutin magas sarkú cipő is.

3. Nicki Minaj


Nicki Minaj sokkal inkább a megdöbbentő, mintsem a lenyűgöző kategóriába tartozik ezen a listán. Vajon mi zajlott le a hip-hop üdvöske fejében, amikor arra gondolt, hogy mit vegyen fel az idei MTV Video Music Awards gálára?! Nicki pont úgy öltözött, mint akit egy napra elengedtek az őrültek házából, ehhez pedig egy japán tervező, Tsimori Chisato harsinyáját is igénybe vette. Kiegészítőknek pedig egy óriási fagyis nyakláncot, egy sebészeti maszkot, jó nagy parókát, és egy maga után húzható kabalát választott. Nicki Minaj egyébként megnyerte a legjobb hip-hop videoklipnek járó díjat.

4. Selena Gomez


Mit is érne ezt a lista a cuki és szexi Selena Gomez nélkül? A tinisztár ezen a képen épp szerelme, Justin Bieber nélkül látható, de nem kell aggódni, természetesen Justin is jelen volt a díjátadón, sőt, meg is nyerte a legjobb férfi videoklipnek járó díjat, U Smile című dalával. Na de visszatérve Selena-hoz, aki ugyan még csak 19 éves, mégis remek stílusérzékkel rendelkezik. Az énekesnő nem véletlenül választotta ezt a csipkével szegélyezett Julien MacDonald estélyit, amit arany kiegészítőkkel és egy Brian Atwood lábbelivel dobott fel.

5. Jessie J


Jessie J még június elején sérült le, egy fellépése próbáján ínszalag szakadást szenvedett, azóta pedig mankóval kell járnia. Az angol énekesnő már akkor megígérte rajongóinak, hogy a vörös szőnyegre felturbózza majd a mankóit, és még élőben is hallhatják majd őt énekelni a díjátadón. Nos, Jessie beváltotta az ígéretét, hatalmas bulit csapott a színpadon, ennyire stílusosan pedig nem sokan tudnának felöltözni mankókkal a kezükben és bokarögzítővel a lábukon.

6. Demi Lovato


Nyoma sem látszik a 19 éves Disney sztáron, Demi Lovato-n, hogy tavaly októberben pszichiátriai kezelések alá kellett vetnie magát, étkezési zavarai és önbántalmazása miatt. Ezen a képen már egy magabiztos és önbizalommal teli Demi látható, aki rendesen kitett magáért ezen az estén. A színész-énekesnő egy ezüst, feszes Madalay ruhát választott, amihez egy metál orrú, Louboutin magas sarkút vett fel.

7. Lady Gaga


Biztosan emlékeztek arra a tavalyi momentumra, amikor Lady Gaga azzal borított ki mindenkit, hogy nyers húsból kreált „ruhával” jelent meg a díjátadón. Szerencsére ez a botránykeltés idén elmaradt, de azért most sem kellett félteni az énekesnőt. Legújabb, You and I című klipjét promotálva, férfi alteregójának, Jo Calderon-nak öltözve nyitotta meg a showt. Hogy Gaga férfias énjét még jobban előtérbe helyezze, amikor átadta a Britney Spears- nek járó díjat, megcsókolta az énekesnőt. Mindezekért, vagy ezek ellenére, Lady Gaga még díjat is kapott, mégpedig a legjobb női videonak járót, a Born this way című klipért.

8. Adele


Az isteni Adele! A brit énekesnő kétségkívül az idei év nagy felfedezettje, ronggyá hallgattuk a Rolling in the deep című slágerét, de még mindig nem unjuk. Adele három kategóriában is hazavihette az MTV szobrocskáját, tette mindezt a tőle jól megszokott, csillogástól mentes, letisztult stílusában. Lehet, hogy Adele csak egy szimpla fekete ruhába bújt ezen az estén, de úgy ragyogott, mint senki más a színpadon, amikor előadta Someone like you című balladáját.

9. Zoe Saldana


Zoe Saldana, akit mi leginkább a Vészhelyzetből ismerhetünk, hiszen a színésznő ott alakította Carter doktor feleségét, egzotikus szépség, és erre most rá is erősített. Bár Zoe egy jól bevált kombinációt, az aranyat és feketét választotta Barbara Bui kollekciójából, a mély dekoltázs rész önmagáért beszél. Nem hiába, egy ilyen ruhát tudni kell viselni, csak úgy, mint a platform cipőt, ami jól kiegészíti a színésznő megjelenését.

10. Beyonce


Hordhatott bárki bármit, az est legnagyobb durranása ezúttal Beyonce volt, az énekesnő ugyanis bejelentette, hogy terhes. A gömbölyödő pocakját most először mutatta meg az énekesnő, akinek így a legnagyobb álma teljesült, hiszen 30 éves korára mindenképp anya szeretett volna lenni. Beyonce egy félvállú Lanvin estélyit választott a jeles alkalomra.

Az MTV Video Music Awards nyertesei:

Az év videója: Katy Perry – Firework

Legjobb új elôadó: Tyler, the creator – Yonkers

Legjobb férfi videó: Justin Bieber – U smile

Legjobb nôi videó: Lady Gaga – Born This Way

Legjobb hip-hop videó: Nicki Minaj – Super Bass

Legjobb pop videó: Britney Spears – Till The World Ends

Legjobb rock viedó: Foo Fighters – Walk

Legjobb együttműködés: Katy Perry feat. Kanye West – E. T.

Legjobb koregráfia: Beyonce – Run The World (Girls)

Legjobb rendezés: Beastie Boys - Make Some Noise

Legjobb vágás: Adele – Rolling In The Deep

Legjobb speciális effektek: Katy Perry feat. Kanye West – E. T.

Legjobb operatőr: Adele – Rolling In The Deep

Legjobb mûvészi rendezés: Adele – Rolling In The Deep