Trendmagazin

Az IWC sem hagyja ki a Sárkány Évét

888 példányban jelenik meg a vörösarany modell

2012.07.17 | Váradi Zoltán

Mint ahogy már év eleji cikkünkben jeleztük, 2012 Kínában a Sárkány Éve, ami többezer éves hagyományként mai napig erősen összetartja a Távol-Keleten élőket. Erre a jövedelmező tradícióra a legnagyobb luxusmárkák is ráharapnak, folyamatosan jelennek meg a sárkányokkal ellátott autók, telefonok és karórák.


Az IWC sem maradt ki a sorból, a világ egyik legelismertebb svájci óragyártója bejelentette a Portuguese Automatic Edition Dragon Year névre keresztelt modelljét. A 42.3mm-es óra kizárólag vörösarany tokkal jelenik meg, hozzá illő fekete varrott bőrszíjjal. Az IWC a letisztult, időtálló megjelenésű óráival vívta ki magának világszerte az elismerést, így nem meglepő, hogy ez a modelljük is visszafogott eleganciával hódít.


Az órát az IWC saját fejlesztésű szerkezete, a caliber 51011 hajtja, ami kiemelkedő, 168 órás járástartalékot biztosít a karórának. A számlapon semmi sem jelzi, hogy ez a modell a Sárkányok Évére készült volna, ám a hátoldalán - ahol a működő óraszerkezetet is megcsodálhatjuk - már megtalálhatjuk a 18 karátos aranyból készített, sárkányt ábrázoló medalliont.


Az IWC Portuguese Automatic Edition Dragon Year ára egyelőre nem ismert, az viszont bizonyos, hogy mindössze 888 darab jelenik meg az exkluzív modellből.