Trendmagazin

Az olasz meló: Mini Cooper S

Mini Cooper S Inspired by Bentley

2011.06.19 | Oroszvári Péter

A Mini Cooper S "Inspired by Goodwood" (a Rolls-Royce által feltuningolva) modell láttán a bolgár Vilner tuningcég elkészítette a saját, Bentley-re hajazó Minijét. Vilner "Az olasz meló"-nak nevezte el az autót a film után, nyilvánvaló okok miatt, bár talán a Mini Inspired by Bentley jobb név lett volna.


Az autó belsejét barna Nappa-bőr borítja - ugyanaz a fajta bőr, mint amit a Bentley is használ -, és a Vilner szerint ugyanolyan illatot ad a Mininek, mintha egy Bentley lenne; s még a rombusz minta is a brit luxusmárkát idézi. A kabinban felhasználtak alkantarát, még a visszapillantó tükör is ezzel van bevonva. Az ajtóbetétek fekete bőrborításúak, az originál műanyag elemek pedig csillogó ezüst festést kaptak.


A Vilner a kocsi külsejét sem hagyta érintetlenül - a matt szürke karosszéria közepén két versenycsík fut végig, az ajtókra pedig a 01-es rajtszámot helyezte el. A tető matt fekete, s a vadonatúj 18"-os versenyfelnik is.


Az ár még mindig ismeretlen, de ha a pletykák szerint a hasonló Mini Goodwood edition körülbelül 77,500 dollárt kóstál majd, ez sem lesz olcsóbb.