Trendmagazin

Az Omega leleplezte az új kollekcióját

Megújultak a Seamaster modellek!

2011.06.10 | Kirschner Dávid

Az Omega 2011 nyarán úgy újította meg teljesen a leghíresebb, Seamaster nevű kollekcióját, hogy az megőrizte korábbi stílusát, és értékeit.


A neves svájci gyártó nem a minden hónapban újabb kiadású limitált, vagy megújított modelljeiről híres, karóráinak frissítése tekintetében már-már konzervatívnak mondható (bár a Rolexet ezen a téren nehéz lekörözni). Mégis, most nyáron Capri szigetén lebbentették le a fátylat a méltán népszerű, frissiben megújított Seamater kollekcióról. A gyártó logója volt belegravírozva azokba a szép üveg vitrinekbe, amikben a modelleket bemutatták – háttér gyanánt a szigetről látható csodálatos tengeri látkép szolgált. A sorozat legfőbb újítása nem csak a külsőségekre szorítkozik: a svájciak új, saját gyártású szerkezetei kerültek a modellekbe. A 8500-as és 9300-as (kronográf) kaliberű szerkezetek mindegyikében szilikon hajszálrugó található. A továbbfejlesztett modellek mindegyike rendelkezik most már a tok oldalán beépített hélium szeleppel, ami biztosítja a tekintélyes, 600 méteres vízhatlanságot. Az Omega saját maga készítette, co-axial (dupla tengelyes) szerkezetei az újfajta hajszálrugóval párosulva olyan erős és megbízható modelleket eredményeztek, hogy a gyártó 4 év teljes garanciát nyújt az új kollekció minden modelljére.


Az új Seamaster Planet Ocean vonal, ami eredetileg 2004-ben indult, tartalmaz egy három nyomógombos kronográf modellt 42 és 45,5 milliméteres változatban. Emellett egy 37,5 milliméteres, nőies verziót a hölgyek számára, ami szintén mindennel fel van szerelve. A robusztus férfi időmérő a Titanium Liquidmetal Chronograph melléknevet kapta. Ezt a szokatlan anyagok alkalmazása különbözteti meg a többi órától. A tok egyes részeit és a csatot kivéve ez az óra teljesen tengerkék színben pompázik. A külső újítás, hogy a 6-osnál levő segédszámlap helyére bekerült egy dátumablak. A tok ötfokozatú titánötvözet, ami azt jelenti, hogy ez a könnyű anyag kis mennyiségű alumíniummal és vanádiummal (kemény, magas olvadási pontú fém) lett ötvözve, emiatt a tok igen nehézzé vált. A gyönyörű kék lünetta egy cirkónia alapú ötvözetből készült, ez a liquidmetal.


Az Omega szerint ez az anyag a végtelenségig megőrzi fényét és megjelenését. A kerettel megegyező színű a kék, lakkozott számlap, és a bőrhatású gumiszíj. Az októberben megjelenő Titanium Liquidmetal Chronograph ajánlott fogyasztói ára 10 500 dollár lesz.


Nagyon hasonlít az előző Seamasterekhez az új Planet Ocean 45,5 mm-es kronográf, amiben a 9300-as szerkezet mozog. A dátumablak itt is hat óránál van, két oldalt pedig a 12 órás, és a 60 perces számláló. Az óramutatót le lehet állítani a szerkezet megállítása nélkül, így a pontos időt továbbra is méri a szerkezet. A szálcsiszolt hátlap közepe zafírkristállyal fedett, így megcsodálható működés közben is a 9300-as kronográf. A rozsdamentes acél tokkal szerelt modellhez választható fekete, vagy narancsszínű lünetta is. A szíj lehet acél, fekete bőr, vagy narancs-, illetve fekete színű gumi is. Emellett létezik még egy 42 gyémánttal (összesen 2,69 karát) kirakott verzió is. A júniusban megjelenő új Seamaster kronográf narancsszínben 7500, fekete színben 7700 dollárba kerül majd.


A gyengébbik nemnek szánt Planet Ocean egy 37,5 milliméter átmérőjű tokkal szerelt változat, ebben a 8520-as kaliber ketyeg. Női Seamaster eddig csak 42 milliméteres változatban létezett, viszont most már azok a hölgyek is viselhetik a búvárkodáshoz kiválóan alkalmas Omegát, akik a kisebb méretet kedvelik. A modell választható fekete, vagy fehér számlappal és lünettával. Ezek 42 csillogó gyémánttal vannak kikövezve. A modellhez rendelhető acél, fekete vagy fehér bőr szíj.


A 42 milliméteres Seamaster Planet Ocean-t is a 8500-as szerkezet működteti. A rozsdamentes acél tok rendelhető fekete, narancsszínű, vagy fehér számlappal és megegyező színű lünettával. A fehér színű verzió kapható lesz gyémántokkal kirakva is. A szíjak ezen modell esetében is acélból, illetve fekete vagy fehér bőrből készülhetnek. A júniusban megjelenő modell narancsszínű változata 5800, egyéb változatban 6000 dollár lesz.