Trendmagazin

Az Omega már az Olimpiára készül

Seamaster Aqua Terra London Chronograph

2011.07.08 | Kirschner Dávid

Az Omega már évek óta hűséges szponzora a mindenkori Olimpiáknak. Nem telik úgy el ilyen nemzetközi sportünnep, hogy a neves svájci gyár ne hozakodna elő valami új, vagy speciális modellel. Idén, egy évvel az esemény előtt, már bemutatták a jövőre Londonban megrendezésre kerülő Olimpia hivatalos karóráját.

Omega Planet Ocean London 2012

A nagy múltú svájci gyár nagy támogató: külön Olimpiai Kollekcióval is rendelkezik, ami továbbra is bizonyítja elkötelezettségét a jeles esemény felé. Ezeken a modelleken valamilyen módon egyértelmű utalás található az Olimpiára: vagy a segédszámlapok egymáshoz való helyzete adja ki a jól ismert „ötkarikás” szimbólumot, vagy a másodpercmutató végére van feltűzve a jelkép.

Seamaster Aqua Terra London Chronograph

A most kiadott limitáció nem ennyire konkrét, csupán a neve, és a domború hátlap utal arra, hogy ez bizony egy specialitás. A régi, megbízható Seamaster sorozat Aqua Terra modelljének egyetlen kronográfját választotta, hogy tisztelegjen az esemény előtt, immáron huszonötödik alkalommal. Az óra belsején semmit sem változtattak, a szívének megmaradt az Omega saját, 3313-as kaliberű Co-Axial automata szerkezete, amely 52 órányi járástartalékkal bír, a tok átmérője pedig továbbra is 44 milliméter, és 150 méterig vízálló. Az újítás a limitációban, hogy két verziót hoznak majd ki. Az egyik egy félig 18 karátos rozé arany és félig acél tokkal, valamint fekete bőr szíjjal szerelt változat, a másik pedig egy teljesen acélból, acél szíjjal készített verzió. A hátlapba a Wolff Olins által tervezett logót karcolták bele domborítva, valamint a szerkezet neve és a vízállóság szerepel itt.

Seamaster Aqua Terra London Chronograph

Mindkét változat PVD bevonatú, tengerkék színű, függőlegesen csíkozott számlappal jelenik majd, emlékeztetve az Aqua Terra sorozatra. A dátumablak a 4-es és 5-ös között helyezkedik el, a három segédszámlap pedig a megszokott kronográf funkciókat tölti majd be. A nem limitált Aqua Terra eredeti ára a rozé verzió esetében 9600 dollár, míg az acél változat 7300 dollárba kerül, ezzel szemben az Olimpiai kiadás minden bizonnyal többe fog kerülni.