Trendmagazin

Az új S osztály Kínában is díjat nyert

A Porsche két autója is remekelt

2014.01.15 | Munkatársunktól

A Mercedes-­Benz S osztály a Guangzhou Auto Show­n átvehetett egy elismerési díjat, mivel az év autója lett 2013­-ban. Az új S osztály egy többsoros listán szerezte meg az év autója címet Kínában, ahol a másik két dobogóst, a Ford Mondeó­t, és a Range Rovert is megelőzte.

Mercedes S Classe

A ceremónián a Mercedes-­Benz kínai elnöke a következőket mondta: „a döntés megerősíti a modell helyzetét Kínában, és a világpiacokon is”. Habár a mindenek feletti díjat a Mercedes vitte el, voltak kisebb díjazások különböző kategóriákban is, így például az „év legjobb minőségű autója” díjat a Porsche 918 Spyder hibridautója kapta. Szintén a Porsche cég gyűjtött be egy másik elismerést is, méghozzá az „év környezetbarát autója” címet, melyet a Panamera E-­Hybrid GT típus kapott.

Porsche 918 Spyder

A Porsche kínai gyárának az igazgatója, Mr. Michael Kirsch a következőket nyilatkozta: „Ez egy nagy elismerés, hogy a Porsche egy éjszaka alatt két díjat is begyűjtött. Én meg vagyok lepve azon, hogy egy luxussport autó nyerte a környezetbarát autó címet. Ez a díj is bizonyítja, mennyire jól halad a Porsche a zöld technológia kifejlesztése terén.” Az utolsó díjat az autóshow-n a Citroen DS5 nyerte el, mely feltűnő kialakításával lett a „legjobban konstruált autó” cím győztese.