Trendmagazin

Bemutatkozik a Fix HD

Interaktív útmutató

2011.01.06 | Molnár Gergely

Nemrég egy új TV adó került be a szolgáltatók kínálatába, önmagukat általános tematikájú csatornaként határozzák meg. Friss, fiatalos, új. Ismerjük meg meg a Fix HD-t...

A FixHD stúdiójában jártunk (Fotók: Kiss Péter Attila)

Napjainkban nem ritkaság, hogy egy új csatorna indul. Általában valamilyen tematika mentén állítják össze a műsoraikat, van már főzőcskéző, lakberendező TV adó is és természetesen számtalan ismeretterjesztő csatornát is nézhet a kábel tévé előfizető, de most egy általános tematikájú adót szeretnénk bemutatni Olvasóinknak. Körülbelül egy éve indult a sugárzás próbaadásokkal, ám több mint egy hónapja teljes értékű televízióként, változatos műsorokkal várja a nézőit, ez az új csatorna.


Annak ellenére újnak nevezhető, hogy korábban volt már egy hasonló nevű adó a hazai televíziózás palettáján, azonban a Fix HD nem a korábbi folytatása, hanem - Kiss Vendel főszerkesztő szerint - valami merőben másról, alapvetően újról van szó. Interaktív útmutató az élet minden területén, ez a mottója a szóban forgó médiumnak. Többet jelent mindez, mint egy jól csengő szlogen, ez tekinthető a csatorna fő üzentének. Változatos műsoraival az élet minden területén utat mutatni, segíteni kíván nézőinek sok fontos témában. Közel húsz különböző műsor fedezhető fel a kínálatban és a jövőben még több lesz. Egészségügyi, informatikai, jogi és beszélgetős műsorok is fellelhetők a kínálatban, sőt még a párválasztást segítő és a határtudományokkal foglalkozó műsorok is megtalálhatók itt.

Kiss Vendel már egy korábbi csatornáról is sokaknak ismerős lehet

A csatorna üzemeltetőinek nem titkolt szándéka, hogy minél több - különböző érdeklődési körű - nézőt nyerjen meg magának. A hétköznap délutánonként jelentkező Fix Magazinban pedig, érdekes interjúkat lehet látni különböző területeken sikeres ismert emberekkel. Jó példa erre a Frei Tamással készült - egyébként remekül sikerült - interjú, akit új könyve kapcsán hívtak meg. A főszerkesztő nyomatékosítja, hogy nem megélhetési celebekkel, magamutogatókkal és hasonló szintű produkciókkal szeretné kitölteni a műsoridőt, hanem sportolókat, színészeket, médiaszemélyiségeket vagy valamilyen területen sikeres, példaértékű vendégeket lehet megismerni a magazin műsorban. A főszerkesztő által vezetett RESTART című műsor nagy hangsúlyt fektet a közösség építésre, különböző - informatikához kapcsolódó - kérdésekkel lehet a műsorvezetőhöz fordulni és időről-időre nyereményjátékokat is szerveznek. További különlegesség, hogy az összes műsort HD minőségben sugározzák, ami még manapság is ritkaságnak számít.


Mivel egy nemrég indult adóról van szó, további újításokra számíthatnak még a nézők, az eddig is pozitív nézői véleményeknek megfelelően fog változni a tv arculata, hiszen a mottóban szereplő interaktivitás épp ezt jelenti. Tehát a Fix HD csapata a megszokottnál jobban figyeli és fogja figyelni a nézők visszajelzéseit. Az Interneten élőben is követhető az adás, sőt visszanézhetőek a műsorok is, az alkotók készülnek a pár éven belül bekövetkező digitális átállásra, így nem indulnak majd hátránnyal a nemsokára alapvetően megváltozó műsorszórási technológiában. Bárki találhat magának kedvére való műsort a csatornán, bátran ajánljuk Olvasóinknak.