Trendmagazin

Bemutatkozik az Aquaskipper

Egy különleges vízi járgány

2011.03.15 | Oroszvári Péter

Szeretnél szállni a vízen? Az emberi erővel hajtott Aquaskipperrel lehetséges. Az Inventist által kitalált eszköz az utóbbi évek legizgalmasabb vízi járgánya.


Az Aquaskipper a szárnyashajókhoz hasonló kialakításának megfelelően kis felületen érintkezik a vízzel, és könnyű szénszálas anyagból készült. Az ugráló mozgással kifejtett erővel kis súlyának köszönhetően akár 30 km/órás sebességre gyorsíthatjuk, ráadásul környezetbarát – nem kell neki üzemanyag, nem zajos, és nem kell karbantartani.


A vízi lovaglást csak szárazföldről kezdhetjük, például egy mólóról vagy hajóról. Amint abbahagyjuk az ugrálást, a vízben kötünk ki – ez egy meleg nyári napon szerencsére nem baj. A folyamatos vízen maradáshoz megállás nélkül ugrálnunk kell, vagy egy nagyobb hullámot kell meglovagolnunk; a vízen siklani csak rövid ideig lehet. Az eszköz használója legfeljebb 110, és legalább 30 kilós kell legyen.

A vízi szerkezet 500 dollárba kerül, ennyiért lovagolhatod meg a hullámokat, gyakorolhatsz trükköket és versenyezhetsz barátaiddal. Akárhogy is, jó szórakozás, és rendesen megmozgat.