Trendmagazin

Bemutatkozott a 2013-as kollekció

A divatvilág már tavaszra készül

2012.12.03 | Boskovics Bianka

Épphogy beköszöntött a hűvösebb idő, legtöbbünk gondolatai a sütőtök-szaloncukor-mézeskalács hármasa körül forognak, a tervezők és modellek bizony máshol járnak.Nemrégiben prezentálták a jövő évi divatirányzatokat.

Ha végignézünk egy divatlapot, azt tapasztaljuk, hogy lenyűgözően változatos, mégisfinoman egymásba olvadó stílusok elevenednek meg az oldalakon. Jövőre sem adnak alábba művészek: egyszerre köszön vissza a negyvenes, hatvanas, nyolcvanas, kilencvenes évekvilága, amelyet egy új, utópisztikus hullámmal toldanak meg.

Louis Vuitton

A Louis Vuitton a hatvanas évekre koncentrál, melyet jól mutat a geometriai formákhangsúlyozása citromsárga, fekete és fehér színekkel. Decens, pontos, mégsem hétköznapi. Ajól ismert magasan záródó darabok, illetve jellegzetes „zsákruhák” megtalálhatók Guccinál,Armainál és Pradánál is. Mi több, Bottega Veneta egyes darabjaiba belecsempészi anegyvenes évek szín- és formavilágát is!

Prada

A lenyűgöző, extrém, összetéveszthetetlen nyolcvanas évek palettája továbbra sem leszmellőzött. Egy-egy momentumban – mint például a szögletes válltömés – minden tervezőnélmegjelenik. Újdonságképp viszont köszönthetjük a nem oly távoli kilencvenes évek világát!Egyelőre még nem annyira hangsúlyos, mint a fent említettek, de ismét fel-feltűnik. JilSander például már alkalmaz egy ikonikus fehérzokni-bakancs kombinációra hajló, rafináltmegoldást.

Dolce&Gabbana

Egyik legjelentősebb momentumként mégis a modern szellemiséget átható utópia jelenikmeg. Tulajdonképp minden egyes tervező kollekciójában szerepet kapott valamilyenformátumban, gyakoriak az egyszerre hivatalos, mégis művészien lezser hatást keltő,laza, nyújtott felsőruházatok. Itt-ott az egzotikus motívumok, avagy a légies, egybeszabottruhák sem ritkák. Tény, hogy jövőre olyan széles kínálat ígérkezik, amelyben mindenkimegtalálhatja az alkatához és szívéhez legközelebb eső darabokat.

Miu Miu

Vera Wang

Etro

Michael Kors

Marc Jacobs

Proenza Schouler

Alexander McQueen

Rolan Mouret

Mary Katrantzou