Trendmagazin

Bérbeadó Oprah Winfrey lakása

A műsorvezetőnő sosem lakott benne

2011.11.23 | Nagy Anna

A világ egyik legnépszerűbb televíziós személyiségének chicagói lakását havi tizenötezer dollárért lehet kibérelni. Oprah az "ingatlankiadás" mellett új műsorral is jelentkezik...


Oprah még 2006-ban vásárolta meg a luxusingatlant 5.6 millió dolláros áron. A 428 négyzetméteres ingatlan egy 13 lakásos házban található, amely 1913-ban épült Benjamin Marshall tervei alapján. A teljesen berendezett és minden eszközzel felszerelt lakásban megtalálható három fürdő, nagy nappali kandallóval, egy konyha a hozzá tartozó étkezőrésszel és egy borospincére hajazó helység is, de az ingatlan legnagyobb szobája a 115 négyzetméteres háló, amelyhez két mosdó és egy vendégszoba is tartozik.


A milliárdos műsorvezetőnő egyébként sohasem költözött be ebbe a lakásba, hiszen köztudott, hogy Kaliforniában, montecito-i birtokán tölti idejét, legfőképpen mióta visszavonult és befejezte saját műsorát is. Ez az elhatározása azonban úgy tűnik csak ideiglenes volt, hiszen a tegnapi napon produkciós cége bejelentette, hogy Oprah visszatér a médiába, méghozzá saját csatornáján, az Oprah Winfrey Networkön indít egy vadonatúj talkshow-t, ami Oprah Winfrey Next Chapter néven fog futni. A hetente jelentkező, alkalmanként kétórás műsorban olyan személyeket lát majd vendégül a házigazda, mint Steven Tyler rockzenész, Sean Penn színész vagy éppen George Lucas filmrendező.


Az 57 éves üzletasszony becsült vagyona 2.7 milliárd dollár, médiacsoportja televíziós műsorok készítése mellett filmgyártással is foglalkozik, de jelentős befolyása van a lappiacon is: 2 milliós példányban kelnek el az O magazin lapszámai. Egyes hírek szerint a 2010-ben indított saját csatornájának nézettségi adatai nem túl fényesek, ezért is kell visszatérnie az élvonalba újonnan induló show-műsorával.