Trendmagazin

Biciklit is árul a Mercedes

Már kerékpárokat is gyárt a híres márka

2011.05.27 | Molnár Gergely

Ha valamin Mercedes-Benz logó virít – legyen az autó, motor vagy bármilyen közlekedési eszköz – egészen biztosak lehetünk benne, hogy magas minőséget képvisel. Igaz ez azokra a limitált kiadású kerékpárokra is, amelyeket piacra dob a legendás gyártó.


Igen, a hír igaz, mostantól bicikliket is készít a Mercedes, természetesen a luxuskategóriát kereső vevők számára. Több féle modellt is árulni fognak, a kínálatban túrakerékpár, csúcsminőségű karbonszálas versenygép, országúti, sőt még gyerekbicikli is lesz. Az országúti változat, amelyből csak 100 darab készül, ugyan az, mint amit Michael Schumacher és Nico Rosberg is használ. Ez egy rendkívül könnyű kerékpár, súlya valamivel kevesebb, mint 15 kg köszönhetően az említett speciális karbonszálaknak és a különleges kerekeknek. Az ára is ennek megfelelő, 7000 dollár. De azért valamivel olcsóbb modellek is lesznek a sorozatban.


A környezetbarát közlekedési mód a felsőbb kategóriás vevőknél is egyre népszerűbb, feltehetően ezért vágott kerékpárok gyártásába a Merci.