Trendmagazin

Bigflip a nappaliban

Deszkázz otthon is!

2011.09.05 | Major Imola - Spanyolország

Minden deszkás álmát valósítja meg Pierre-André Senizergues, a híres boardos márka, az Etniesnagyfőnöke. Eddigi házát megunva, Malibu-ba a Las Flores Canyon tetejére készül költözni. Házanem mindennapi formát öltött, s bár egyedi külseje már önmagában is exkluzív, mégis semmiahhoz képest, amit a belseje rejt. Tetőtől talpig úgy lett kialakítva, hogy gördeszkázható legyen.


Ezzel a laza kis játszótéri tervezgetéssel Francois Perrin-t bízta meg az amúgy profi gördeszkáskéntis elismert tulajdonos. S bár egy jó építész már fél siker, a különleges projekthez szükség volt egykiváló dizájnerre is, aki a belső teret alakítgatta. Gil Le Bon Delapointe személyében találták megezt a kreativitást. A duo végül hatalmasat alkotott. Mindvégig szigorúan ragaszkodtak az eredetitervhez, hogy „100%-osan deszkázható, DE élhető” legyen.


Így a 200 négyzetméteres ingatlant sok furcsa megoldással, de csak ívek, fél csövek , rámpáktarkítják, egyetlen derékszög és sarok sincsen. A ház belseje teljes egészében többrétegűfurnérlemezzel van burkolva, akár csak a valódi rámpák. Így akár az íves falon és a plafonon egyegész csőhöz hasonlóan fel lehet deszkázni.


Legyen az a nappali,a konyha,az étkező, mind egytől egyig egy lehetőség a következő darkslide-ravagy más-más trükkökre. Minden bútor, kiegészítő nagyon átgondolt előtervezés eredménye. Azéleket vasalat védi, hogy könnyedén végigcsúszható legyen. A bútorok nagy többsége beépített, ígynincsen fölösleges tér elvéve a magán játszótérből. További korlátok, rámpák lettek elhelyezve azélmény kedvéért. S igaz ezek „csak” a deszkázást színesítik mégis egy efféle ház elengedhetetlendarabjának számítanak.


A fantasztikus tervező duo a művük elkészülése után, a papír és 3D-s animáción tovább mentekés elkészítették a méretarányos makett változatot is. Ennek sikeressége és a tulajdonosbőkezűségének köszönhetően a makett egy része életre is kelt. Így az Etnies Pro Teamszámára lehetőség adatott kipróbálni a lakás már egy 68 négyzetméteres helyiségét. A négydeszkatehetség, név szerint Jose Rojo, Tyler Bledsoe, Kyle Leeper és Tyler Willow, akár csakgyerekek a játszóházban beszabadultak és teljes egészében felavatták a ház első prototípusát.