Trendmagazin

BMW Z4-es téglákból

Egy év alatt készült el

2011.01.26 | Molnár Gergely

Elképesztő újdonsággal kápráztatta el a világot a Kína délkeleti részén található Shenzheng-ben élő Dai Cheng kínai művész. A rendhagyó művészeti ágat képviselő úr nem mást, mint egy BMW Z4-es modellt állított össze modelltéglából aprólékos, közel egy éves megfeszített munkával.


Az autónak - amely hihetetlen módon az ablakokat leszámítva teljes egészében téglából készült - olyan aprólékos és gondos a kidolgozása, hogy az ajtók is nyithatóak, még a zár is tökéletesen kidolgozott, akárcsak a fém rokonáé. Nem csak anyagában, hanem méreteiben is különbözik az eredeti darabtól ez a BMW. A téglaautó 5 méter hosszú, 2,15 méter széles, 1,6 méter magas és mintegy 6 és fél tonna. A remekmű 2007-ben készült el. Büszke alkotója azóta járja vele a különböző helyszíneket, hogy kiállítsa a nagyérdeműnek, illetve új gazdát keres műve számára. Geng úr ugyanis árulja az autót és mintegy 80000 fontot, azaz körülbelül 30 millió forintot szeretne kapni érte. Állítása szerint reméli, hogy egy vagyonos kínai honfitársa vásárolja majd meg, és kerti dísztárgyként használja.


Arra a kérdésre, hogy miért éppen erre az autótípusra esett a választása Geng azt mondta, azért volt nagyon vonzó számára egy BMW, mert a minőséget és a teljesítmény testesíti meg.