Trendmagazin

Boca Raton Florida legjobb városa

Kevés bűncselekmény, értelmiségi lakosság jellemzi a várost

2015.02.05 | Munkatársunktól

Pénzügyi oldalak, ingatlanblogok, és más weboldalak, melyek beleásták magukat a témába, hogy megállapítsák a legjobb helyeket az Egyesült Államokban, most új eredménnyel jelentkeztek, melyben már nem Ford Lauderdale-t helyezték a lista élére. Ennek következtében az egyik oldalon a trendektől eltérően megállapították, hogy sokkal inkább Boca Raton ma Florida legélhetőbb városa. Az igaz, hogy Fort Lauderdale-nek van a van a legpezsgőbb belvárosa, így a fiatalok a legizgalmasabb helyként tartják számon, de ha arról van szó, hogy hol a legkellemesebb élni­, olyan helyen, ahol nagy valószínűséggel nem leszel semmilyen bűntény áldozata­, akkor Boca Raton kiütéssel nyer Fort Lauderdale­-lel szemben.

Boca Raton légifelvételen

A Credit Donkey, egy hitelkártya-­összehasonlító honlap is belevetette magát a statisztikákba, hogy megállapítsák, szerintük Florida államban hol a legjobb élni. A statisztikák, melyekkel dolgoztak, több forrásból származnak, beleértve a U.S. Census Bureau lakossági felmérést, az amerikai közösségi felmérést, a gazdasági népszámlálást, és az egységes bűnügyi jelentést az FBI-­tól. A forrásokból kivett számadatokat felhasználva, a weboldal ezután öt különböző kategóriába sorolta az adatokat:

1. Az esély, hogy erőszakos bűncselekmény áldozata leszel. Mert ha meggyilkolnak, az szívás.

2. Ingázási idő. Ha munkába menet, vagy onnan hazajövet közlekedési dugóban ragadsz naponta, az szintén szívás.

3. Jövedelem. A pénztelenségnél kevés rosszabb dolog létezik.

4. Lakosok, akik valamilyen szakterülethez értenek. Mert ez az egyik legjobb módja annak, hogy később sok pénzed legyen.

5. Egy főre jutó éttermek száma. Mert ha pénzt kerestél, akkor azt nyilvánvalóan minőségi étkezésre (is) költöd.

[MINICIKK-10]

A számokat szorozták-­osztották, az ítélet pedig: Boca Raton a legjobb! Fort Lauderdale pedig még csak nincs is az első 10 helyezett között. Mi az oka annak, hogy Boca Raton lett az első? Az esélye, hogy erőszakos bűncselekmény áldozata legyél, 1 az 527-­hez, az átlagos ingázási idő pedig mindösszesen 20 perc. Egy étterem általában 236 lakosra jut, de legalább 20 perc alatt eljuthatsz bármelyik étterembe. És nem utolsó sorban: nem fognak meggyilkolni, miután hazaértél a vacsoráról.