Trendmagazin

Boros már nem dob több Bumerángot

Sajtótájékoztatón jelentették be a hírt

2012.03.06 | Kocsis Katica

Közel 20 évnyi rádiózás után Boros Lajos elérkezettnek látja az időt arra, hogy a reggeli műsorvezetői székét valaki másnak adja át. Az idei év lesz tehát az utolsó, hogy a Bochkor-Boros páros együtt ébreszti a NeoFM hallgatóit. Boros döntését azzal indokolta, hogy reggelente szeretne kicsit tovább aludni és figyelmét is másfelé összpontosítaná.

A műsorvezető 1995-ben robbant be a rádió világába, Bochkorral ekkor kezdtek el együtt dolgozni az akkori Danubius rádió reggeli műsorában. Bochkor Gábor a Sofitel Szállodában megrendezett sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy Magyarországon ők teremtették a morning show rádiós műfaját. És miért lehetett ez a dolog ennyire sikeres? „Egy valamit csináltunk nagyon jól: ugyan meghallgattunk egy csomó külföldi példát, de sosem másoltunk. Mindent megpróbáltunk a magyar igényekhez, viszonyokhoz alkalmazni és úgy gondolom, hogy ez nagyon fontos.”- mondta Bochkor. A műsorvezető érdemként említette meg azt is, hogy ők voltak a világon az elsők, akik vizuálissá tették a rádiózást: ha egy helyszínről vagy eseményről közvetítettek, akkor dramaturgiájuknak köszönhetően a hallgató képzeletében is megjelent az adott történés.


Boros Lajos úgy érzi, hogy szinte mindent megvalósítottak, amit a rádiózás történetében valaha lehetett: Boros állandóan ábrándozott, Bochkor pedig véghezvitte ezeket a lehetetlennek hitt álmokat. Ám most eljött az ideje annak, hogy elbúcsúzzon a reggeli műsortól. E búcsú azonban nem jelent végleges elválást, ugyanis Boros Lajos továbbra is részt vesz a Bumeráng háttérmunkálataiban és délutáni műsorában, a Lali királyban is ő szórakoztatja hallgatóit. Nincs hát oka elkeseredni a rajongóknak, Boros Lajos is inkább felszabadítónak, mint nyomasztónak érzi ezt a döntését. A sajtótájékoztatón is kellemes hangulatban nyilatkozott és a tőle megszokott apró humormorzsákkal árasztotta el a közönséget. Az esemény végén pedig boldogan vette át Földesi Ádámtól az arany bumerángot ábrázoló díjat, mellyel a magyarországi rádiózásban szerzett elévülhetetlen érdemeit köszönték meg.