Trendmagazin

ChocoMe, ahogyan Te szereted

Csokoládé személyre szabottan

2011.10.07 | Major Imola

Kandírozott rózsa, brontei pisztácia, liofilizált málna, aranypelyhek, fekete tengeri só, Haribó gumimaci és még megannyi különleges feltét, mellyel elkényeztet bennünket hazánk legújabb luxus csokoládé márkája. A ChocoMe az édesség kedvelőinek legújabb gyengéje, ezt garantálhatom.


A személyre szabott táblás kedvenc rendelés után készül, így megadatik számunkra az a lehetőség, hogy kiválasszuk, milyen finomságokat szeretnénk, hogy belenyomkodjanak az akkor még forró csokoládé masszába. A skálája hosszú, nyolcvan alapanyagból, közel hatvan millió variációt lehetséges összeállítani. Így garantáltan mindenki megtalálja álmai csokoládéját.

A kézműves csokigyár, eredetileg egyszemélyes vállalkozásnak indult egy angyalföldi üzletben. Mészáros Gábor a cég tulajdonosa és egyben megálmodója, nagy lelkesedéssel kezdett bele a csokoládékészítésbe. Már gyermek kora óta nagy rajongója a kalória dús édességnek, s a világban sok felé megfordulva hobbija volt helyi csokoládékat kóstolni. Majd egy belgiumi csokoládé akadémián tanulta a mesterséget a világ legjobbjaitól. Egy amszterdami utazása során látott először olyat, hogy rendelésre készítettek csokit, s úgy döntött mivel ez hazánkban eddig még nem volt egy ismert dolog belevág a vállalkozásban. A vártnál sokkal nagyobb sikert aratott, egy év leforgása alatt nem csak nagy rajongó táborra tett szert, sőt már a nemzetközi piacon is terjeszkedni kezdett.


A csoki csodák a belga Callebaut cég alapanyagával készülnek, melyet száz százalékban kakaóvajjal gyártottak. Három féle alap kapható ét-, tej- és fehér csokoládé. Mindenkinek lehetősége nyílik a hangulatához illőt párosítani, maximum öt feltéttel. A feltétek között rengeteg különlegesség van, ilyenek például a liofilizált technikával tartósított gyümölcsök, vagy a kandírozott virágok. Ez a két technika lehetővé teszi, hogy édességünk még exkluzívabb legyen, s eddig még nem ismert ízeket is kóstolhassunk. A legkülönlegesebb mégis a vörösboros tengeri sóval készült csokoládé. Ez az Atlanti-óceán partjánál lévő só termelő szigetről származó sónak és a bordeux-i borvidékről származó bornak a keresztezése.

A különleges feltétek sokszor nagy kérdőjeleket támasztanak a vásárlókban, hogy vajon mi is az, ezért a ChocoMe honlapján minden technikáról és felhasznált alapanyagról külön- külön olvashatunk és tájékozódhatunk. Ezen kívül még megtalálhatóak a legkedveltebb kreációk, ha valaki biztosra szeretne menni, vagy segítségre lenne szüksége a helyes döntés meghozatalában.


Az elmúlt hónapokban a termék annyira ismert lett, hogy több kiskereskedelmi bolt is jelezte igényét az édes finomságra. Így ma már a tervezettnél sokkal nagyobb mennyiségben gyártják a ChocoMe-t. A tulajdonos azonban semmiképpen nem szeretne belőle tömegcikket teremteni, ezért egészen biztosak lehetünk, hogy egyetlen nagyobb hipermarketben sem fogunk találkozni vele. Legújabb viszonteladója a villányi Gere pincészet. Az ő közreműködésükkel olyan feltéteket kísérleteznek ki, amelyek harmonizálnak a borokkal. S ez még mindig nem minden. Hat hónap után a cég exportálásba is kezdett. Franciaország meghódítása után most következik Ausztria, Csehország és Szlovákia.

Ha valakinek pedig nem lenne elég ez a sikersztori, akkor tovább fokozhatjuk a szakmai elismerésekkel, ugyanis egy év alatt három rangos díjat is magáénak tudhat a kézműves csokoládégyártó. Megnyerte a Pakk Csomagolásdizájn-versenyt élelmiszer-édesség kategóriában, megnyerte a hazai reklámszakma Arany Penge díját digitális technológiai megoldások kategóriában, mellyel a Secret Message Facebook alkalmazást ismerték el és legutóbb hazavitte a XIX. Magyar Innovációs Nagydíjat is az „egyedi igények szerint elkészített kézműves csokoládéiért”.


A ChocoMe tehát nem egy átlagos csokoládé, melyet akkor veszünk a másiknak, ha semmi ötletünk sincsen. Ez egy olyan személyre szabott ajándék, amely megjelenése miatt inkább polcra való, de ha mégis rászánja magát az ember, hogy megbontsa egészen biztos, hogy minőségi alapanyagból készült különleges ízeket majszolgathat el. Az árát tekintve is inkább ajándéknak, mint esti nasinak felel meg. Feltéttől függően ugyanis egy tábla 100 grammos csokoládé 1000- 2500 forint között mozog. Azonban, ha kicsit jobban körbenézünk a minőségi belga édességek között láthatjuk, hogy nem is irreális az ára. S tovább fokozva még vásárolunk mellé egy kellemes villányi borocskát és élvezzük a harmonikus íz bombát, rádöbbenünk, hogy mindent pénzt megérne egy újabb tábla belőle.