Trendmagazin

Kristen szorgalmasan gyűjtögeti a filmes díjakat

kstew2

2012.04.04 | Kocsis Katica

Kristen ugyan már 2001-ben feltűnt a mozivásznon gyerekszínészként és három egymást követő évben is jelölték a Young Artist díjra, mégis az igazi sikert az Alkonyat sorozata hozta meg számára, hiszen az utóbbi három évben 18 szobrocskát is sikerült besöpörnie.

Kristen nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében, a kicsik már számos díjjal jutalmazták a színésznőt. A FOX csatorna Teen Choice díját 2009-ben és 2010-ben hatszor nyerte el. 2009-ben az Alkonyatért megkapta a legjobb színésznőnek járó díjat dráma kategóriában és Robert Pattisonnal osztoztak a legjobb csók díján. 2010-ben pedig a Napfogyatkozásért a legjobb nyári filmsztár díjat, az Újholdért pedig a legjobb színésznő, a legjobb csók és a legjobb film díjakat adták neki. Az utóbbi kettőt Robert Pattisonnal megosztva nyerte el. De a Nikelodeon csatorna Kids’ Choice kitüntetését is átvehette 2010-ben, mikor Taylor Lautnerrel a legédesebb pár címet megkapták.

Kristent természetesen nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is kedvelik. Ezt bizonyítja, hogy 2010-ben és 2011-ben is megkapta az amerikai People’s Choice díját kedvenc csapat kategóriában (Robert Pattisonnal és Taylor Lautnerrel megosztva) és 2011-ben még a legjobb színésznőnek is megválasztották. 2010-ben pedig a Brit Film- és Televíziós Akadémia közönségdíja is őt illette.

Kristen átveszi a People’s Choice Awards Kedvenc Színésznőjének járó díjat Los Angelesben

Ezenkívül Kristen polcain az MTV Film-díjak is ott sorakoznak szépen sorban: ez a csatorna 2009-ben, 2010-ben és 2011-ben őt tartotta a legjobb színésznőnek, de mindhárom évben megkapta a legjobb csókért járó kitüntetést is, Robert Pattisonnal együtt.

Kristennek tavaly pedig már nemcsak az Alkonyat sorozatban nyújtott teljesítményét ismerték el, hiszen a Milánói Nemzetközi Filmfesztiválon a Mallory szerint a világ című filmben nyújtott alakítását díjazták a legjobb színésznőnek járó szoborral.