Trendmagazin

Csodás hotel Puerto Rico partjainál

San Juan városától mindössze 25 kilométerre található

2013.01.07 | Kocsis Katica

Az Atlanti-óceán partján, egy pálmafákkal övezett területen fekszik a Ritz-Carlton hotellánc legújabb darabja, a Dorado Beach, ami egy meghitt szentély lehet azok számára, akik el akarnak rejtőzni a világ zajai elől. A december 12-én megnyitott szálloda Puerto Rico idilli északi partján található, San Juan városától mindössze 25 kilométerre.


A hotellánc hatalmas összegeket ruházott be ebbe a hotelbe, a szálloda kialakítása 414 millió dollárba került. Azonban ez meg is látszik a végeredményen, hiszen a Dorado Beach az a hely, ahol igazán értelmet nyer a luxus kifejezés: a 14 lakosztály és a hotel további 100 szobája közel 6 négyzetkilométeren terül el, a korábbi Laurance Rockefeller birtokon. A szobákon túl természetesen itt is megtalálhatóak azok a helyiségek, melyek nem hiányozhatnak egy luxushotel kínálatából sem: szabadtéri zuhanykertek, merülőkádak, privát balkonok és személyes gardróbok várják a vendégeket.


A Dorado Beach ékköve a Su Casa, ahonnan remek kilátás nyílik az Atlanti-óceánra. Az épület 1920-ban épült, az ültetvény első tulajdonosa, Clara Livingston számára. Ez a spanyol stílusban kialakított villa négy tágas hálószobáját egy elegánsan berendezett nappali és étkező egészíti ki. A nagy kiterjedésű verandán még egy igen nagy társaság is jól érezheti magát, gyönyörködhet a lélegzetelállító kilátásban vagy akár úszhat egyet a feszített víztükrű medencében is. Ezenfelül a hotel egy botanikus wellness központtal is büszkélkedhet: a Spa Botánico 5 hektárt beborító területén nemcsak különböző luxusszolgáltatásokat vehetnek igénybe az ide látogatók, hanem a helyi ősi gyógyító mesterek által végzett kezeléseket is kipróbálhatják.


A hotel vendégei különleges és egyedi ízeket fedezhetnek fel pihenésük alatt. A nemzetközileg elismert séf, José Andrés ételeiben nagyszerűen hozza vissza Puerto Rico kulináris hagyományát, melyben a karibi ízvilág mellett a spanyol és az amerikai zamatok is megjelennek. A Sand Barban a tapasok és a könnyű ebédek szerelmeseinek kedveskednek, de elkortyolhatunk itt egy frissítő koktélt is, miközben megpihentetjük talpunkat az aranyló homokban.


A vendégeknek ezeken a helyeken túl is számos hely kínálkozik a kikapcsolódásra: a hotel grill bárjában mediterrán ételeket kóstolhatnak végig, a La Cocina Gourmet-ban puerto rico-i kávékülönlegességeket fogyaszthatnak, a Watermill Parkban élményfürdőzésben lehet részük, de akik a környékben gyönyörködnének inkább, azoknak érdemes bejárniuk a Rockefeller tanösvényt vagy elmerülniük a környező zátonyoknál, ahol lenyűgöző élményeket szerezhetnek.