Trendmagazin

Csonka András Heródes lesz!

Meglessük Bandit próba közben

2013.01.17 | Kocsis Katica

Csonka Andrást egy igen különleges szerep „találta meg” a Madách Színházban, hamarosanugyanis Heródes szerepében tűnik fel a Jézus Krisztus Szupersztár című musicalben. Nekünkmegadatott, hogy meglessük Bandit próba közben: január 9-én kissé ugyan torokfájósan, de annálnagyobb alapossággal és kifinomultsággal bújt bele e furcsa és meglehetősen kellemetlen alakbőrébe.


András és a Madách Színház közötti flört a nemrégiben bemutatott Mary Poppins musicalalatt indult el, e darabban a színész továbbra is nagy sikerrel játssza Berti, a kéményseprő szerepét.Szirtes Tamás elmondta, hogy a musical alatt nagyon megkedvelték a művészt, mivel rendkívüllelkiismeretesen és alaposan dolgozik. Éppen ezért nem volt véletlen, hogy őt kérték fel, mikormegüresedett egy hely a Szupersztárban. Szirtes úgy gondolja, hogy Andráshoz jól passzol Heródesdala, ami a drámai rockoperában ironikus és frivol hanggal képes oldani a darab tragédiáját.

Heródes megjelenése nagyszerű drámai ellenpontja a tragikus mesének, igazi showsztárkénttűnik fel, aki meglehetősen hiú, öntörvényű és exhibicionista. A karaktert alantas érzésekmozgatják: leírhatatlanul féltékeny és irigy Jézusra. Kicsinyes karakterét hivatott erősíteni a dalkönnyedebb, swinges, szemtelen hangzása is. András pedig tökéletesen és pontosan képesmegjeleníteni ezt a furcsa, komédiás szerepet és jól érzékelteti a karakter apró nüanszait és váltásait.A színész igazán bravúrosan jeleníti meg Heródest, akinek komédiás felszíne mögött ott húzódik aféltékenység, irigység és kicsinyesség.


A próba után a színésztől megtudtuk, hogy hálásnak érzi ezt a szerepet és csodálatos, hogyegy ekkora sikernek örvendő darabba beugorhat. Azonban mindenképp nagy felelősséget igényelHeródes szerepének megformálása, hiszen mivel nem új darabról van szó – 2010-ben volt abemutató és már túl vannak a 100. előadáson -, elsőre kell tökéletesen teljesítenie, mert itt nincslehetőség a szerep csiszolgatására, javítására. Ugyanakkor mindenképp érdekes egy olyan szerepetöltenie magára, amelyben olyanná is válhat, amilyenné az életben sohasem. A színész elmondta,hogy nagyon más ez a karakter Berti alakjához képest, hiszen az számára egy olyan özönvízszerűjutalomjáték volt, amiről mindig is álmodott. Ott az egész mesevilág, a darab lelke és minden részemagával ragadta és úgy gondolta, hogy ennél szebb nincs is. Heródes szerepében ugyanakkor azttartja nagyszerűnek, hogy e karakter mögé bújhat és egy dal erejéig teljesen mássá változhat át.

Csonka Andrást január 31-től láthatjuk Heródes szerepében a Madách Színház színpadán.Kíváncsian várjuk!