Trendmagazin

D&G tavaszi-nyári kollekció 2011

Hogy a nyár se múljon el D&G nélkül...

2011.04.28 | Szabó Adrienn

Azon szerencsések közé sorolhatjuk magunkat, akik idén is betekintést nyertek a D&G páratlan világába. A vidám, fiatalos, friss, üde színek és formák elhoznak nekünk egy kis szeletet egy földi paradicsomból. A virágos minták, a tavaszi pezsdítő színek és a pasztelles lágyabb árnyalatok gyönyörködtetik idén tavasszal a szemünket. De, akkor most valósággal kezdődjön ez a gyönyörködtetés, ne csak beszéljünk róla, íme a kollekció!

FÉRFI KOLLEKCIÓ

A férfiakkal kezdeném, hogy beindítsam a kis nyíló virágainkat – a hölgyeket – egy tökéletes, páros trendtúrára ebben a tavaszi kertben.


Elsőnek vegyük az elegánsabb formát, majd szépen lassan lelazulunk. Alapdarabnak számít a fehér ing, melyen a fekete gombok tökéletes kontrasztot alakítanak ki, ezzel növelve az eleganciát és a finom úrias megjelenést. A rövid ujjú ingeket pedig, v kivágású rövid ujjú kardigánokkal kombinálták. Színvilágát tekintve finom, pasztelles árnyalatok jellemzik ezt a családot. Az orgonalila, a halványkék a legdominánsabb. Az ingeken a kar vonalát több esetben kiemelték csíkozással, valamint a gombsort és a nyakrészt is ilyen módon díszítették. Tovább színesítették a kollekciót pár olyan darabbal melynek gallérja és mandzsettája fehér, így azok egy sokkal fiatalosabb de mégis komoly formát öltöttek. A mellényeket idén sem vetették el, továbbra is a zakó alá befér egy mellény. Aki pedig még az ing-mellény-zakó trióban is fázna, annak egy beige színű ballonkabát segíthet a baján. Persze a gallért tessék felhajtani, és ha szakad az eső, fúj a szél és mindenütt szürke felhők vannak is a D&G napszemüveg is kell a tökéletes megjelenés eléréséhez!


Jó, most már térjünk át a hétköznapi darabokra, irány a nyár. Az éjszakai kocsikázások, a séták a szmognevelte fás parkokban és a tengerparti vad focizások a homokban. Egy finom átmenetet képez pár darab az elegáns és az utcai viselet darabjai közt. Az ingeket vékony nyakkendőkkel és bőrdzsekikkel tették sportosabbá. Talán nem fog senki megkövezni, ha rámondom, hogy a smart stílust követik ezek az összeállítások. Ez után jönnek a printes polok, amelyek legnagyobb meglepetésemre férfiakat mintáznak. A tavalyi páratlan modellek után ez elég érdekesen hat, de nem mondtam, hogy nem jó. De vissza a lényeghez! Az elmúlt 10 évben rendszeresen visszaköszön több luxusmárkánál a polo-ing páros, de nem a megszokott formában – ing alá polo – hanem a polora vesznek kerek nyakú inget. Ebben a kollekciós családban főleg a fekete és fehér alapszínekkel találkozhatunk, amit néha feldobnak egy kis olajzölddel. A farmereket koptatásokkal, szaggatásokkal és foltozásokkal vadították meg.


Jön egy kis szín, élet, vidámság, üdeség! Almazöld, a már említett orgonalila és a halvénykék játsszák a főszerepet. Legyen az nadrág, vagy ing a lényeg, hogy színes legyen, persze a megszokott fehér és a farmer színek is megmaradtak. A nadrágokat hosszú és capri fazonban kínálják, mind a két esetben az alja fel van hajtva a daraboknak. A visszahajtás színe pedig tovább fokozva a játékot a színekkel, enyhén eltér a nadrág alapszínétől. A legnagyobb kontraszt a kék nadrágnál van, melynek a felhajtása fehér színű. A nyárias feelingen az anyagokon túl a viselési mód dobott; az ingek lightosan kigombolva, a nadrágba betűrve, egy carshoeval vagy egy vászoncipővel tökéletes összeállítást kapunk.


Most kicsit beszürkülünk, de nem leszünk sima mezei egerek, még csak véletlen sem, ugyanis a színvilágra utaltam, nem a túlzott egyszerűségre és a konzervativizmusra. A halvány szürkétől kezdve az erős grafitos árnyalatig minden megtalálható, kis világosságot csempészve a képbe a fehérrel. Ilyen dara például a fehér, nagy zsebes nadrág is; ha már a nadrágoknál tartunk, itt is jellemző a visszahajtás, mely ez esetben csíkozott. A vagány, sportosabb darabokat zipzározások díszítik. A koszos-szürke árnyalatú darabokat ajánlom azoknak a férfiaknak, akik még egy túra során is jól akarnak kinézi, de véletlen se tudnak vigyázni a ruhájukra.


Ha már a túránál és a terepnél járok, itt hoznám fel a nagyvárosi D&G katonákat. A nagydumások kollekciója, hogy éppen az erdőben kommandóztál, vagy a sivatagon át jöttél egy kis kerülővel és késtél a randiról, én rád bízom, egy biztos minden darabról árad a kemény bevetésről érkezett férfi hatása. Ahogy a Destiny’s Child három dívája, úgy minden nő keresi a saját katonáját, a tavaszi kollekcióban mászkáló férfiakban pedig meg is találhatja akár. A batikolt hatású és nap-fakította darabok zöldes, khakis, barnás színvilága teljesen ebbe a világba illik bele. A kötött darabokat sem tervezték basicre, belevittek pár csavart formát, ezekre a darabokra főleg a v nyakmegoldás jellemző.


A levélmintás ingek nálam minden nyáron nyernek. A dresscode egy kellemes belvárosi sétához: egy levél vagy virágmintás laza ing – persze csak és kizárólag D&G – egy fehér vászonnadrág, egy cipő vagy papucs, napszemüveg. A recept adott a sikerhez, már csak rajtatok múlik. A virág és levélminták mellett megjelenik a férfi kollekcióban a csíkozás, melyet inkább díszítésként alkalmaznak, de nagyon feldobja a nadrágokat, ingeket.


A sport kollekció poloin a print fő témája a vadállatok. A fehér tigris és a zebra így került a középpontba. A grafikai munkáról nekem leginkább a hatalmas falra függeszthető kínai legyezők jutnak eszembe, ahogy az állatok körül az alapot megfűszerezték pár élénk színnel. Némelyik darab olyan hatást kelt, mintha rosszul teregettük volna ki és a nap megszívta volna, de még így is tökéletesek. Ami elsőre szemet szúrt a képen, az a kilógó zokni volt minden esetben, de ha ez a divat, akkor félre a bokazoknival, mindenki mutassa meg a hófehér sportzokniját, főleg, ha D&G. A nacikat buggyosították pár húzással, gumírozással, nehogy már egyszerű alap darabokban sportoljanak a márka kedvelői. A kapucnit idén is támogatták minden mennyiségben, csak úgy mint a finomabb, elegáns anyagokat. A fényes fekete és szürke anyagok így kerültek képbe.

Most, hogy kiöltözködtük magunkat és így a végére a sport is meg volt, pihenhettek őszig, amikor is jövök a friss kollekcióval!

NŐI KOLLEKCIÓ

A női kollekció élénkebb, erősebb színekkel dolgozott, mint a férfi, a narancs, a püspöklila, a piros; egy erősebb hatást kelt, mint a finomabb színárnyalatok. A mintákban is egy intenzívebb vibrálást vehetünk észre, a kockás, az ocelotos, a tigris és virágmintás darabok mondhatni leverik az egyszerűbb, férfi darabokat. Nézzük csak, mivel is nyertük a ruhacsatát, mi, nők!


Itt is az elegáns kollekcióval kezdeném. Alapul természetesen az örök klasszikus fekete szolgált, melyen apró díszítéseket találhatunk. Gyöngyözésekkel, az anyagok textúrájába vitt eltérésekkel tették színesebbé a feketét. A fényjátékot pár selyemhatású, enyhén reflektív anyaggal, valamint szaténnal érték el. A csillogástól nem kíméltek minket idén sem, a flitterek most aranyban játszanak és a lehető legtöményebb mennyiségben. A blúzokon a zsabózás, a nagy masnik és a csipkézések vittek nőiességet, az enyhén férfias szabású darabokba. Kiemelnék egy olyan darabot, amely színe miatt nem szorul ugyan kiemelésre; egy csodaszép narancsszínű kabátot, melyben biztosan ki fog tűnni viselője a nyári tömegből.


Egy kis vadságot is belecsempésztek ebbe a komoly világba. A tigris és ocelot mintás darabok egy könnyed, lágy esésű, enyhén légies vonalat képviselnek. A pántokat apró díszítésekkel dobták fel, a mélyen dekoltált ruhák pedig tovább hangsúlyozzák a női vállakat és a dekoltázst. E mellett az úgynevezett nyakbakötős modellek is nagy teret hódítanak idén, főleg a tigris csíkos családnál. A vadmacskák rövidnaciját pedig olyan felhajtással kínálják, mint az uraknál, így tökéletesen passzolhatunk párunkhoz.


Virágom, virágom! Így húsvét után a locsolós versek és az azt követő illatfelhő elől menekülve biztos menedéket lelünk a D&G-ben. Az apró-virág mintás darabok talán az idei kollekció legnőiesebb és legfinomabb családjának mondhatóak. Több szín szolgált alapul a mintának. Kezdeném a kékkel, és már is egy végtelenül egyszerű, de igen mutatós inggel, melyben a minta a nyakrésznél és a gombolásnál villan fel, ezzel egy kis életet csempészve az egyszínű alapdarabba. A szövet jellegű anyagokba is vittek egy kis lágyítást; pár mind a textúrát, mind a mintát megszakító virágos sávval.


A bővebb darabokat vékony övekkel karcsúsítják, ezzel kiemelve a nőies vonalakat. A kékes, farmeros világot egy kis pirossal törték meg ezzel színesítve a kollekciót. A vékony pántos mini és midi ruhákban az olasz virágárus lányok kelnek életre egy elegánsabb formában, hála a tervezőknek. A kötöttárura is ez a leheletnyi vékonyság jellemző, így egy nyári estén is kellemesebb viseletet jelent bármelyik kardigánnál egy D&G modell. Valószínűleg, az A vonalú, felül testhezállóbb, enyhén passzos ruhák lesznek a kedvenc darabok idén, melyeket pár rózsa minta dob fel.


A csipkét és a tömény fodrokat idén sem tudták kiütni előkelő nyergükből. A szürke, fátyolos maxiruha vagy a csipkével díszített darabok egyaránt a nőies eleganciát képviselik. A sűrű fodrok pedig, enyhén habos-babossá varázsolják a finom anyagokat, ezzel egy kis töménységet adva azoknak.


Jó idő, napfény, fás liget egy kis árnyék, tollaslabda, piknikkosár, mindenféle nyalánkság és egy kockás terítő. Minden megvan egy tökéletes piknikhez, már csak az alkalomhoz illően kéne felöltözni. Ezen a D&G oly annyira segített, hogy egy előkelő formában nemes egyszerűséggel saját terítőnkhöz passzolhatunk színben és mintában. A piros és sötétkék kockás darabok ezt a hangulatot idézik. A mell alatt megköthető ingek, laza farmerral párosítva egy vagányabb vonalat képviselnek, míg a körszoknyák egy számomra picit kislányos de tündérien bájos világba repítenek. A lovaglónadrág stílusú kockás naci is egy meghatározó modellje a kollekciónak, mely különleges szabásának köszönhetően egészen új stílust visz ebbe a kockás világba. A cseresznyemintás ruháknak pedig, a halvány zöld egy árnyalata és a fehér szolgált alapul. A finom nyári csemege pedig, egy élethű ábrázolási formában került a ruhákra. Nem a megszokott, rajzolt, mesecseresznyék mosolyognak ránk, hatalmas piros pöttyel a tetejükön, jelezve a csillogós, ropogós héjat. Egy sokkal komolyabb formában találkozunk a nyár nagy kedvencével.

Most pedig, kalandra fel! Támadjuk meg a D&G-t a az Andrássy úton, mert lehet, hogy most tehetjük meg utoljára. Reményeink szerint, hamarosan friss információkkal szolgálhatunk a világszerte mindenkit foglalkoztató D&G megszűnésének kérdéséről.