Trendmagazin

Dél-Korea futurisztikus várost tervez

264 milliárd dolláros beruházás

2012.11.21 | Munkatársunktól

Dél-Korea legújabb turisztikai fejlesztési terve egy gigantikus város Yongyyu-Muui szigetének Icheonkikötőjében. A hatalmas város közel fekszik majd Icheon nemzetközi repülőteréhez, mert a repülőtérévi 5.7 millió utasát céloznák meg a létesítménnyel. Ha sikerül véghezvinni a terveket, akkor ezlesz a világ legnagyobb turisztikai fejlesztése, és Dubai meg Las Vegas még a gyertyát sem tarthatjákmellette.


Az extravagáns város egy megacsíkot formáz majd és 80 km2-en fog elterülni. 200 m magas lesz, 880m széles és 3,3 km hosszú. Luxus hotelek, kaszinók, lakóházak, vidámparkok, bevásárlóközpontokés egy Forma1-es versenypálya szerepel a tervben. Most komolyan, egy város nem is városversenypálya nélkül. Minden megtalálható lesz benne, ami Dubaiban, Las Vegasban, Szingapúrbanvagy Macaón megtalálható. Ami különlegessé teszi majd az az egészségturisztikai városrésze és aszórakoztató városrésze.


Az Eightcity Co. már kapott 3,8 milliárd dollárt dél-koreai és brit befektetőktől, de ez még kezdetneksem elég a majdani 264 milliárdos projekt megvalósításához. Reméljük sikerül a tervek szerinti 2030-ra megépíteniük és nem megy majd át egy olyan válságon, mint Dubai 2007-ben.