Trendmagazin

Díjnyertes villa Szingapúr hegyvidékén

Az Aamer Architects új munkája

2012.01.04 | Nagy Anna

A Kuala Lumpurban működő Aamer Architects méltán híres a különféle projektjeikről. Egyik legutóbbi munkájuk egy 3 szintes villa megtervezése volt, amit egy jelenleg még agglegény, de hamarosan családot alapító üzletembernek készítettek.


A Szingapúr kedvelt zöldövezetének, a Siglap Hillnek a tetejére épült fel a ház, amit kifejezetten úgy alakítottak ki, hogy ablakaiból élvezni lehessen a város panorámáját. Az épület dizájnja és tetőszerkezete formabontó, de a neves tervezőirodától nem is vártunk mást.


“A megrendelőnek nagyon világos utasításai voltak azzal kapcsolatban, hogy mire van szüksége, de az építészeti stílust ránk bízta, csak a terv funkcionális pontjaiba szólt bele” - mondta Aamer Taher építész. A vakítóan fehér színben pompázó görbe épület nagyon modernre és letisztultra sikerült, ám a kertben és a házon belüli növényzet mégis trópusi jelleget kölcsönöz a családi villának.


A tervezők a mai kor megoldásai szerint több helyen alkalmaztak állmenyezett hangulatvilágítással, a nagyméretű teraszok keret nélküli üvegkorlátot kaptak, a belső tereket pedig nagy belmagassággal és barna színekkel dobták fel.


“Ez egy gyönyörűen kivitelezett ház” - hangzott az értékelés a 2011 SIA Architectural Design Awardson, ahol az Individual House kategória első helyezését érte el a villa.