Trendmagazin

Disneyland tovább bővül

Ismét elemében a mesék fellegvára

2013.04.07 | Boskovics Bianka

Ki ne rajongana Miki egérért, Donald kacsáért vagy Plútó kutyáért? Elragadó, kitörölhetetlen figuráiknak immár 58. esztendeje állít emléket a Kalifornia államban elhelyezkedő Disneyland. Évtizedek óta vonzza a rajongók és az arra járó turisták ezreit. Ezévtől új, szórakoztató látványossággal készül, nem is akármilyennel!


Hatalmas területe szívmelengető az első játéktól az utolsóig. Ezt bátran leszögezhetjük. Számos egysége közül a legkisebbek nagy kedvence, Fantasyland gyarapszik. Itt elsősorban külön-külön mesejelenetek elevenednek meg - például Pán Péter levegőbe emelkedése - itt-ott felvonulásokat is elcsíphetünk. Az újdonság a Fantasy Faire nevet kapta, összességében egy- egy történet jellegzetes momentumaiból szerkesztett falucska.

Fantasy Faire

Legnagyobb népszerűségnek a főtéri torony örvend, amit Rapunzel története ihletett. Igen látványosan, sötétedés után ereszkedik le az aranyszínű hajtömeg a magasból, ezt fényhatásokkal is megtoldják. „Reménykedem, mikor a vendégek belépnek Fantasy Fairebe, le lesznek nyűgözve azoktól a részletektől, amiket beletettünk” - árulta el Michel Den Dulk, kreatív igazgató. Majd így folytatta: „Igazán jó részletek vannak, mint Clopin, Figaro vagy a Tangled Tower, szerintem a vendégeink érezni fogják, hogy ez egy remek új helyszín Disneylandben.”


Clopin, akiben A Notre Dame-i toronyőr dalos kedvű mesélőjét tisztelhetjük, interaktív zenei kikapcsolódással szórakoztat, Geppetto cicája, Figaro pedig az ablakpárkányon produkálja magát. Vélhetőleg felettébb közkedvelt lesz a Royal Hall is, ahol „Disney hercegnők” többjével is lehet találkozni. Ha valamiről, akkor édes stílusán túl, lenyűgöző zenei aláfestéséről is híres minden Disney rajzfilm, így igen szép rajongótáborral rendelkeznek e téren is. Ennek terméke a Royal Theatre. Itt, valószínűleg a felnőtt látogatóközönséget megcélozva, kabaré jellegű előadásokkal készülnek, ahol maguk a mesefigurák is fellépnek.


A két attrakció között húzódik meg egy ajándéküzlet, ahol kedv szerint lehet vásárolni, apróságokon túl akár komplett jelmezeket is. Mr. Dulk a továbbiakban így fejtette ki véleményét: „Megihlettek azok a klasszikus tündérmesék, mint a Hamupipőke vagy a Csipkerózsika, ahol erdei állatkák és emberek vannak kölcsönhatásban.” E szerint nem csak emberi érték szerint mért csecsebecsék, hanem kedves, természeti motívumok is belengik az üzlethelyiséget. Ezek ismeretében kijelenthetjük, hogy Mr. Dulk korábbi jóslata maradéktalanul teljesülni fog.