Trendmagazin

Divat a Wild Life jegyében

Roberto Cavalli 2010 őszi kollekció

2010.10.10 | Szabó Adrienn

Az idei év során is állati kollekcióval robbant be a Roberto Cavalli. A szó legszorosabb értelmében állati a kollekció, ugyanis a fő minta a leopárd, a tigris, a zebra és a bűvös Cavalli kígyó. A másik irányzat -a többi céghez hasonlóan – a military, melyet Mr. Cavalli a sajátos, egyedi stílusában készített el. Vessük magunkat a dzsungel, a szavanna és az esőerdők színes világába!

FÉRFI KOLLEKCIÓ

Gyors helycserés támadással a férfiaknak szóló résszel kezdeném, most az övék az elsőbbség. Már csak azon okból fakadóan is, hogy az idei kollekcióból magazinunk kedvenc darabja egy férfiruha. Vegyük szépen sorba Mr. Cavalli mit kínál idén az erősebbik nemnek.


A domináns színek az okker, a piros, a szürke és az indigó kék. A színeket csíkokban, kockákban, printekben és állatmintákban variálja még a kötött felsőkben is. Sokszor párosul kockás a kockással, csíkos a csíkossal, de ez cseppet sem eredményez összevisszaságot. Most pedig következzen a rövid bemutatónk.

Nadrágok:

Az inkább csizmanadrág hatású halásznadrágok dominálnak a fekete bakanccsal. Ezek főként szövetből készültek az alján bőrpasszéval, valamint egy szalagszövéses technikával előállított bőrből. Természetesen a normál hosszúságú, fazonú és anyagú alapdarabok is megtalálhatóak a RC gardróbban. Azonban nem bírta ki Mr. Cavalli, hogy ne turbózza fel az elegáns darabokat is; a legdivatosabb az a szövetnadrág, mely szaggatott, a tépett részek alól pedig egy lukacsos szürke anyag tűnik elő. Tiszta James Bond feeling egy veszélyes, robbantós küldetés után.


Felsők:

A tökéletes nadrágok mellől nem hiányozhatnak a tökéletes felsők sem a ruhatárból. Az idei kollekcióra jellemző a csillogás, így flitterek, ezüst szálak és fénylő fém láncok díszítik a pólókat és pulcsikat. A kereknyakú polok mélyen dekoltáltak, akárcsak a V-nyakú felsők. A Cavalli a kámzsás és ejtett nyakmegoldások mellett a garbókat és a magasított nyakú felsőruházatot részesítette előnyben. A hosszú ujj, a polo ujj és az ujjatlan trikópolok a legdominánsabbak a 2010-es kollekcióban, melyeket úgy alakítottak ki, hogy azok kombinálhatóak egymással. A pulcsiknál a kötési technikákat és azokon belül a különböző mintákat váltakozva alkalmazták, ezzel különös textúrát és változatos mintázatot alakítottak ki.


A kabátok és kardigánok nyakrészét prémmel díszítették, melyeknek egy része lecsatolható és alatta formás kis gallérok találhatóak. A kabátok mandzsettái a military stílus jegyében gombokkal; vékony, sodort fémláncokkal és fényes sávokkal ékeskednek. Az állatok nem maradhattak el a férfiruhákról sem, így a tigris, a kígyó és a leopárd egy hideg kék és szürke színvilágban jelenik meg. Az ilyen printes felsőruházat mellé megtalálható a hozzá illő alj is. Az elegáns kollekció darabjainál nemes anyagokkal is dolgozik, mint a tükörbársony, a selyem, a szaténselyem; ezek természetesen a hagyományos szövet mellett szerepelnek a listán. Az ingek mellrésze díszített apróbb zsabózásokkal és ráhajtásokkal. Szinte csak a fekete színt használja, inkább a formákkal és a textúrákkal játszik. A kollekció öltönyöket, zakókat és szmokingokat is kínál, tehát bármilyen alkalom jöjjön is uraim, a Cavalli segít felöltözni elegánsan.


Most pedig jöjjön magazinunk kedvenc darabja, egy kötött felső. Életembe nem láttam még ilyet. Elölről egy mellénynek tűnik, míg hátulról egy sálnak, ugyanis egy 2,3 méter hosszú, elől összegombolható, nyakba sálként megtekerhető felsőről beszélünk. Mindezek mellett a kifordított kötött anyag tovább dob az általam sálfelsőnek nevezett modellen.

Kiegészítők:

Mivel idén ősszel-télen a military hódít az összes luxus brandnél, így a lábbelik egy része a stílusnak megfelelően lett kialakítva. Szóval nem maradhatott el a bakancs, mely a fekete mellett egy barnás-bordó színben is megtalálható. Mr. Cavalli mintha tudná, hogy a magyarok a katonai szerkókat nem hordhatják csupa fekete verzióban, így színes darabokkal kombinálja az enyhén military feeling bakancsokat, ezzel egy új értelmet adva a teljes stílusnak. Az elegánsabb cipők formavilágára a kerek orr jellemző, aminek az ívét és magasságát variálja a tervező. Az övekről fityegők lógnak, ezek közül több a máltai lovagrend jelvényét idézi, de természetesen a RC logóval van kiegészítve, valamint koronával.


A legdominánsabb kiegészítők azonban a vállaknál és a nyaknál kezdődnek. Sálak, kendők és prémgallérok majdnem minden darabbal kombinálhatóak a 2010-es kollekcióban. A kendőket különböző vastagságú és mintázatú láncokkal, míg a sálakat nagyobb borssokkal dobják fel. Természetes anyagból készült szőrme gallérokat kínálnak kiegészítőként, ezeket a régebbi, a jelen és a jövőbeli kollekciók darabjai mellé is fel lehet venni. A táskák valahogy idén elmaradtak a palettáról, de még semmi nincs veszve, ugyanis Cavalli nagy dobással készül.

Szóval, Uraim, páros oldalra át és tessék tiszteletet tenni a Roberto Cavalli boutique emeletén a férfi osztályon!

NŐI KOLLEKCIÓ

Roberto Cavalli idén a női kollekciót több családra bontotta, melyeket egyesével fogunk elemezni. Egyet biztosan megígérhetek, egy vadvilági túrára visszük az olvasókat.


Wild And The City:

Idén elvadulnak a dolgok, a Cavalli olyan vadvilági nyüzsgést hoz el a városba, ami minden dívát magával ragad. A legdominánsabbak a leopárd, az ocelot és a kígyó mintás darabjaik, melyeket szőrmés, bőrös, velúros kiegészítőkkel párosítanak. A ruhákat húzásokkal, övekkel, szűkítésekkel és egyéb díszítő elemekkel tették a hagyományostól eltérő formájúvá. A blúzok ujja fodros, mell alatt pedig megköthető így lágy esésű, könnyed hatást adnak. A mély ülepű és a csőnadrágok továbbra is igen divatosak; természetesen a világ egyik legszebb nagymacskájának, a leopárdnak a mintázatával.


Black Story:

Fekete, fehér, igen, igen és természetesen Cavallit vettem a pénzeden. Ugyanis a Black Story kollekciónak, a kifinomult eleganciának, egy tehetősebb hölgy sem tud ellenállni. A testhezálló daraboktól, a légies, lágy esésűig mindenféle szabásforma megtalálható egy családon belül. A szőrme, a csipke, a Swarovski kövek, a bőr rojtok és a gyöngyzuhatag olyan előkelő hatást ad a ruháknak, hogy viselője minden bizonnyal a világ legcsinosabb nőjének képzelheti magát. Kiemelném a Swarovski kristályokkal díszített csizmát, valamint a kígyómintásra kikövezett táskát.


A csipkeharisnyákat gyöngyök díszítik, melyek megjelennek a blézerek mell és derékrészénél is. Természetesen a vadállatok itt is támadnak, a zebrák és a kígyók uralják a terepet. A Cavalli elegánsan tekergőző védjegye pedig visszaköszön a karperecekről, a táskákról és egyéb kiegészítőkről is, melyek a fekete combközépig felsliccelt maxiruhával remek párost alkotnak.

Sparkle On Gray:

Most pedig ragyogjunk egy kicsit! A jövő sziporkázó fényében született meg a csupa flitteres, mély ülepű nadrág, mely arany és leopárd mintás verziója a kollekció két legdominánsabb darabja. Az elnevezésből, Sparkle On Gray is következtethetünk arra, hogy a csillogó anyagok és színek mellett a szürke szerepel.


A már ismert fűzős bokacsizmák párja is megjelenik a térdig érő verzióban, mely a többihez hasonlóan, velúrból készült. A lábbelik közül még érdemes említést tenni az apró lánc rojtokkal díszített bootieról, melyhez a kollekció azonos díszítésű táskát kínál.


Az elasztikus, magas fényű, grafit szürke anyagok tovább fokozzák a sziporkázást. A lazac és a méregzöld színesíti meg a szürke palettát; két igen egyedi és gyönyörű koktélruha formájában. Erre a családra a sok lógó, csüngő, rojtos bőrös, természetes és modern elem miatt bátran rámondhatjuk, hogy a nomád couture stílusba illik bele. E stílus elemei a többi családban is fellelhetőek.

Tones About Town:

Hangolódjunk a város tónusaira. Mr Cavalli világában a város idén lüktethet akár tintakékben, fuksziában, korallban, lilában, zöldben, vagy még a barnás árnyalatokban is. A lenge, késő nyári, kora őszi darabok mellé bundákat, szőrmés mellényeket és sarut kínál a Cavalli. A Jimmy Choohoz hasonlóan, kedveli a színes kígyómintát. Azonban a Choo színvilágától teljesen eltérő, lila-kék színkompozícióval gyönyörködteti a közönséget az olasz tervező. A masnikkal díszített csipke top és a háromszögnadrág antikolt hatásával és színvilágával könnyen a kedvenc darabunkká válhat. A Tones About Town kollekció átrajzolja az őszi színeket és elhozza egy kis időre a vénasszonyok nyarát!


Fur Sauvage:

Megint bevadulunk egy kicsit. A veszélyes és veszélyeztetett vadmacska színeiben ég a Fur Sauvage kollekció. A tigris mintás szatén ruhák és a szövetkabátok mind az elegáns állat, csíkos mintázatát hordozzák. A rókabundák és sálak vöröses színvilágukkal tovább lobogtatják a szőrme iránti szerelmét Mr. Cavallinak. A meleg árnyalatok mellett a kollekció darabjai közt feltűnik a fehér, a fekete, valamint a szürke is, mint alapszínek. Az elegáns, kötött garbók nyaka és ujja apró, szőrmés berakásokkal van díszítve. A kiegészítők közt megjelenik a tollmotívumos nyaklánc, fülbevaló, saru és táska is.


Aki tehát bele akar csöppenni a Cavalli vad világába, az látogasson el az Andrássy út 23. szám alá. Hamarosan exclusive cikk a Roberto Cavalliról!