Trendmagazin

Dizájner mennyezet az étteremben

A belsőépítészetben fontos szerepet kapott a fa, a levelek és a virágok

2013.08.18 | Munkatársunktól

A 2012-ben átadott brazil és japán konyhát egyszerre kínáló barcelonai étterem komoly kihívás elé állította az építészeket, hiszen a két kultúra sajátosságait egy helyen kellett megmutatniuk.


Az El Equipo Creativonak először is találnia kellett valami közöset és mégis egyedit a két ország gasztronómiájában, amelyből elindulhat. A táj volt az, amely mind a két kultúra étkezésében fontos szerepet kap. Így ezt ültették át az a gyakorlatba és egy különleges látványosságot hoztak létre. Brazília dús növényzete, a vidám életstílus és a rengeteg szín jól megfér a japán festményekkel, a drámai művészettel, és a virágkötés művészetével, az ikebanákkal. Utóbbiból származik az étterem neve is.


A belsőépítészetben fontos szerepet kapott a fa, a levelek és a virágok. Az eredmény világos, elegáns és statikus összeállítás lett, mely ámulatba ejt minden beérkező vendéget. A fa elsősorban a mennyezeten és a falakon meghatározó, a keresztben és össze-vissza futó fa mintázatok különleges árnyjátékokat képeznek az egész étteremben. A levelek zöld színe a függönyökön köszön vissza. Az ikebana kötelező színeit az asztaloknál jelenítették meg: a virágszirom alakú asztalok citromsárga, limezöld és vörös színekben pompáznak. A bár, a konyha, az asztalok tál formájú elrendezése megannyi kis szigetet alkot a helyiségben, az őket összekötő folyosók a víz folyamatos mozgását szimbolizálják.