Trendmagazin

Dubai lesz az új Vegas?

Az arab befektetők nagyban gondolkoznak

2012.01.24 | Munkatársunktól

Az arabok megirigyelték Las Vegas töretlen sikerét, ezért most Dubait kívánják felfejleszteni a világ legnagyobb szórakoztató központjává. Az Al Habtoor Group nagy álmokat dédelget: az ingatlanbefektetők 1,3 milliárd dolláros tőkéből egy egész szálloda komplexumot építenének Dubai frekventált részére.


A Habtoor Palace két felhőkarcolóból fog állni, a szállodák 1600 új szobát jelentenek a városnak. A hatalmas komplexumban a luxuskategóriás szálláshelyek mellett különféle életmóddal foglalkozó egységek is lesznek, ahol a vendégeket az egészséges életvitelre próbálják majd ösztönözni.


A fejlesztők másik nagy dobása egy óriási színház lesz, amiben állításuk szerint a világ legfejlettebb színházterme kap helyet, ami mozgatható padlókkal, hidraulikus színpaddal és különféle vízi attrakciókkal bűvöli el vendégeit. Természetesen a beruházók a divatra is gondoltak, az épületek tetején számos dizájner bolt prémium terméke megvásárolható lesz.


A nagyszabású projektet már idén elkezdik, ám a jó munkához idő kell: 2015-re ígérik az átadást. Addig még Vegas biztosan megtarthatja vezető pozícióját.