Trendmagazin

Kutyák százezrei kerülhetnek utcára?

Schobert Norbinak nem tetszik az ötlet

2011.09.26 | Nagy Anna

Évről-évre egyre több kutya kerül utcára, majd onnan a menhelyekhez, akik azonban már egyre kevésbé bírják az üzemeltetést. Mi lehet a megoldás? A Vidékfejlesztési Minisztérium évi 3500 forintos ebadót javasol, az így befolyt összegeket pedig a menhelyek fejlesztésére fordítanák.


A TV2 Mokka című műsorának mai vendégei Ganxsta Zolee zenész és Schobert Norbi életmód tanácsadó voltak, akik a stúdióba saját kutyáikkal érkeztek. Ganxsta Zolee szerint azért nem szerencsés ez a törvény, mivel ennek hatására még több ember dönthet úgy, hogy megválik kedvenc háziállatától, hiszen nagyon sokan komoly megélhetési gondokkal küszködnek, és ez az új adó őket súlytaná leginkább. A zenész felesége egy kutyamentő alapítványnál dolgozik, és elmondása szerint már most is nap mint nap szembesülnek ilyen esetekkel, igaz az ő két kutyusuk után nem kell majd fizetni, hiszen a törvénytervezet szerint a menhelyről érkező ebek mentességet élveznek majd. A Mokka házigazdája, Vujity Tvrtko arra hívta fel a figyelmet, hogy sokan trükközhetnek ezzel a kiskapuval, hogy elkerüljék a befizetést.

Schobert Norbi és kutyája, Szultán

Schobert Norbi sem ért egyet az új intézkedéssel. “Az a borzasztó, hogy 300-400 ezer kutya utcára kerülhet, nagyon sok idős embernek az egyetlen társa a kutya, ők örülnek ha egyáltalán ételre telik, így ez nekik nagy hátrányt fog okozni. Szerintem önmagában ezek az új adók meg adóemelések rossz irányba viszik az országot, ebből nem lesz fellendülés, az biztos!” - mondta el véleményét az üzletember, majd hozzátette, hogy ha a törvényt elfogadják, akkor ő ki fogja fizetni a díjat, de nem ért vele egyet.

A műsorban megszólalók egyetértettek abban, hogy a menhelyeket segíteni kell, de szerintük ezt nem újabb adó kiszabásával kellene elérni, hiszen ez ismét a szegény réteget érinti negatívan. Ganxsta Zolee véleménye szerint a tehetős embereknek lenne a feladata, hogy alapítványokon és más módokon keresztül támogassák a gazdátlan ebeket.


A TV2 Mokka adásának megtekintése