Trendmagazin

Ebédelj a vízesés mellett!

Páratlan üdülőhely a Fülöp-szigetek varázslatos területén

2012.02.03 | Váradi Zoltán

A Fülöp-szigeteki Villa Escudero a népi tradíciókat és a helyi jellegzetességeket felvonultató hacienda-stílusú üdülőhely, ahol egy olyan éttermet alakítottak ki, amihez foghatót a világon sehol máshol nem látni.


 

A Waterfall Restaurant ugyanis a szabadban, egy tiszta vízesés mellett található, ahol pár méterre a vízsugaraktól tudnak ebédelni a vendégek, egy nem mindennapi környezetben. A kényelemhez és luxushoz szokott vendégeknek bizonyára furcsa lehet, hogy a meglehetősen nomád étterem ebédlőasztalai bambuszból készültek, a büféasztalokat pedig növényekkel díszítették. De a legkülönösebb mégiscsak az, hogy a vízesésből zúduló vizet a vendégek a saját lábaikkal is érezhetik, így az étkezés egy meglehetősen egyedi élménnyel párosul.


 

A hely egyébként rendkívül népszerű a külföldiek körében, hiszen a csodálatos környezet számtalan fajta kikapcsolódásra ad lehetőséget. A falu szervezésében körutakon lehet részt venni, az érdeklődők megismerkedhetnek a helyi szokásokkal, vagy akár a kókuszdió termesztésének módjával is, de egy speciális bambusztutajon is végig lehet evezni a Labasin tavat. A nap végén pedig tökéletes zárszóként mindenki megcsodálhatja az üdülőhely bambuszfedélzetéről a Fülöp-szigetek titokzatos vadonját.