Trendmagazin

Egyedi Classic Fusion a svájci regattaversenyre

75 darab készül a Classic Fusion Bol d'Or Mirabaud-ból

2013.07.06 | Oroszvári Péter

600 hajó, 3000 matróz és sok ezer néző vett részt a 75. alkalommal megrendezett Bol d’Or Mirabaud vitorlásversenyen, a Genfi tavon. Az utóbbi években a Corum adta a nevét az eseményhez, most azonban az Hublot-t érte a megtisztelés.


Hobbi- és profi hajósok, szórakozás és új technológiák próbája, barátságos hangulat és versenyszellem mind jelen vannak az évente megrendezésre kerülő egyik legelismertebb vitorlásversenyen. Június 15-én, a Genfi Hajózási Társaság yacht klub kikötőjéből rajtoltak el a versenyzők a tó túlpartján fekvő Le Bouveret irányába. Ott egy bója várt rájuk, rajta a Hublot óriási digitális órájával, jelezvén mindenkinek a félútig eltelt idejét. A cél az induláshoz is használt kikötő, ahol kiállított, akár megvásárolható Hublot modellek, és az egész vezetői kar, köztük Jean-Claude Biver várta a befutókat.


Bár az Hublot rengeteg sportág felé nyitott már, a hajózás mindig is az egyik legfontosabbnak számított, ami nem csoda, hiszen már a „hublot” szó jelentése is „hajóablak”. Az alkalomra egy limitált szériás, titánium Classic Fusionnel készültek, ami könnyűsége mellett kifejezetten ellenáll az ütéseknek és korróziónak. A szénszálas számlapot ezüst komplikációk és mutatók díszítik, kivéve a stopper másodpercmutatóját, ami a víz kékjét idézi. A gumiszíjra szintén szénszálas réteget varrtak. 75 számozott darab készül, „75ème édition Bol d'Or Mirabaud” gravírozással a hátlapon.