Trendmagazin

Egymillió dollárról indul Obama autója

A Chryslert az Ebay-en akarják értékesíteni

2012.01.31 | Váradi Zoltán

Barack Obama egykori autóját az Ebay segítségével kívánja eladni mostani tulajdonosa. Obama mielőtt még elnök lett volna, kormányzóként egy szürke színű Chrysler 300C-t használt, ám miután sokan támadták az autójának nagy fogyasztása miatt (V8-as motor átka), lecserélte egy még nagyobb méretű Ford Escape-re, de ott már a Hybrid modellt választotta. A szóban forgó, 2005-ös 300C tehát nem sokat volt használatban, erről árulkodik a futott kilométerek száma is, ami nem több, mint 33474 km.


“Kérem értsék meg, hogy az egymillió dolláros induló ár nem vicc” - írja Lisa Czibor, az autó értékesítését végző kereskedő, majd hozzáteszi, hogy számos elnök, nagyhatalmú politikus autóját adták már el több százezer, vagy akár másfél millió dolláros összegért.


Az induló összeg, vagyis az egymillió dollár napi árfolyamon számolva 225.000.000 Ft-nak felel meg, amiből 9 darab vadonatúj 740iL BMW-t lehetne vásárolni, de akár a legújabb Rolls-Royceból, a Ghost névvel fémjelzett luxuslimuzinból is kijönne négy darab. Az ilyen aukciók során azonban sosem az autó valós értékét veszik figyelembe a komoly érdeklődők, akiknek akár még többet is megérhet, hogy a szuperhatalom elnökének egykori autóját a saját magukénak tudják.

Az aukció sorsát bárki figyelemmel kísérheti az Ebay oldalán.