Trendmagazin

Egymillió eurós játékgyűjtemény

Az eladó már 15 éve gyűjtötte a játékokat

2012.07.10 | Váradi Zoltán

Nem mindennapi aukció zárult le a tegnapi napon az Ebay-en. Andre, a 32 éves fiatalember egymillió eurós áron értékesítette hatalmas, 7000 játékból álló gyűjteményét. A 22 teljes kollekció a Famicon, Virtual Boy, Dreamcast, Nintendo 64, Game Cube valamint hasonló konzolokra megjelent videojátékok hosszú sorát tartalmazza.

Andre elmondta, hogy az évek során nagy munkával összegyűjtötte a teljes sorozatokat, amik között olyanok is vannak, melyek már 25 évesek. A férfnél azonban még ezek után is többezer ritka játék marad, amiket egyelőre nem kíván piacra dobni.

Egy kis szelete a teljes gyűjteménynek

Az igazi kérdés az, hogy az aukciót leütő vevő mennyire komoly szándékkal licitált, és valóban kifizeti-e a forintban számolva 290 milliós vételárat.

Az Ebay-en egyébként rendre felbukkannak érdekes és meglepő aukciók, legutóbb például egy középkorú nő hívta fel magára a figyelmet, aki 2000 dolláros áron kívánta értékesíteni a szerinte elhasználódott lelkét. A langhorne-i The Learning Center iskola nemrég 600 ezer dolláros kikiáltási áron került fel a portálra. Az oktatási intézmény vezetője szerint komoly anyagi gondokkal küzdenek, ezért próbálnak ilyen módon támogatót találni, aki az összeg befizetése után az iskola nevével rendelkezhet, továbbá beszédet mondhat az évzárókon is.