Trendmagazin

Éjszaka kelnek életre a színházak

A Zsinórpadlás című műsor egy hatalmas kísérletre vállalkozik

2012.03.30 | Kocsis Katica

Holnap kerül megrendezésre a Színházak Éjszakája, ahol 13 színház hagyja nyitva kapuit egészen hajnali kettőig, hogy különböző különleges és exkluzív programokkal szórakoztassa a kultúrára éhes látogatókat. A rendezvényt a Múzeumok Éjszakája ihlette: ez lesz az első olyan alkalom, mikor a fővárosi színházak közösen igyekeznek szórakoztatni minket. E különleges alkalomra pedig a Magyarország egyetlen kulturális és ismeretterjesztő csatornája is egy nagy dobással készül.


A Zsinórpadlás című műsor egy hatalmas kísérletre vállalkozik: a Színházak Éjszakáján mind a 13 helyszínt meg szeretnék látogatni. Erre pedig csupán 10 órájuk lesz, ugyanis a programok fél négytől hajnali kettőig tartanak. Vagyis színházanként kevesebb, mint egy órájuk van arra, hogy beleássák magukat az eseményekbe. Ráadásul a műsor minden helyszínről tudósítani szeretne és interjút is készítene a színházak igazgatóival és egy-egy művészével. Már így is kissé őrültnek tűnik az ötlet és még nem is szóltunk arról, hogy csak a BKV-t használják majd arra, hogy az egyik színházból eljussanak a másikba.

Molnár Karesz, a Zsinórpadlás szerkesztő-riportere igen nagy feladatra vállalkozott. A Nagymező utcai helyszíneken ugyan még nem kell nagy nehézségekre számítania, hiszen csak átugrik egyik színházból a másikba, viszont a József Attila Színházhoz vagy a Városmajorig eljutni már nem kis feladat. Viszont ez a kísérlet mindenképp egy jó lehetőség arra, hogy minden színház bemutatkozhasson egy kicsit. Karesz elmondta, hogy a Színházak Éjszakáján részt vevő 13 intézmény közül néhányban már készítettek adásokat, ahol egy előadást és alkotóit mutatták be, viszont a holnapi este folyamán egy este alatt e 13 teátrum mindegyikébe belekóstolhatnak egy kicsit, ami igazán fantasztikus.

A Zsinórpadlás csapata mind a 13 helyszínt meg szeretné látogatni (Fotó: Jókúti András)

És vajon sikerül-e eljutniuk az összes helyszínre a 10 óra alatt? Ezt a Zsinórpadlás április 10-i és 17-i adásából megtudhatjátok. Addig is pedig látogassatok el az esemény valamelyik programjára, mely mindegyike igazi kalandot és nagyszerű szórakozást ígér!