Trendmagazin

Eladásra kerül pár Michael ereklye

Michael Jackson cuccait sorra elárverezik

2011.04.06 | Szabó Adrienn

Mintha csak ma történt volna, hogy egy aranyos afro kisfiú feltűnt a színpadon és onnantól mindenki szívébe belopva magát berobbant a köztudatba, végül ő lett a pop királya. Nincs olyan hely a Földön, ahol ne ismernék Michael Jackson nevét, és szerintem még a Holdon is tudják mi az a moonwalk. De én most inkább a csilli villi fellépőruhák közül pár igen sikeressel foglalkoznék, mint elhunyt sztárunk karrierével.


Jacko, Bad című album borítójáról ismerős lehet egy pár kesztyű, valamint a Triumph túrnéjáról egy csupa kristályozott lovas sisak. Nos, ez a két darab azért lett különleges, mert a hetekben eladásra bocsátották ezeket a királyi ereklyéket.

Halála után már több Jacko ruhát elárvereztek és kiárultak, mint például azt a híres, csupa kristályos fehér kesztyűt 2009-ben. Ted Shell vált meg a különleges darabtól, több mint 10 millió forintos áron. De a híres világító kesztyű mellé járt grátisz is, egy személyes levél pár kulisszatitokkal. Most nincs ajándék, az ereklyék mellé csak örömöt kapunk, ha kifizetjük a borsos árat.

Az 1981-es turnén is hatalmas sikere volt a bársony sisaknak, amire aztán nem sajnálták a Swarovskit, hátul pedig a kis masni nyakrésznél tovább fokozza a cifrázós Jackson stílust. A belsejében egy kis címkén megtalálható a sztár neve, ami arra utal, hogy ezt személyreszabottan neki készítették. A szerencsés tulajdonos pedig, kap egy kicsit Jackoból, ugyanis az utolsó viselés alkalmával pár helyen a színpadi sminkből is maradt a fejfedőn. Húha, hátborzongató! Oly annyira eredeti lovas sisakról beszélünk, hogy még az, a két címke is benne van a fellépő kiegészítőben, amelyen szerepel a méretet, valamint egy viselési útmutató. Bár nem hinném, hogy a színpadon szüksége lett volna ezekre az adatokra. Azok kedvéért, akik szeretnék szerencsésnek érezni magukat, hogy királyi fejük van, és azonos méretet viselnek az elhunyt pop sztárral elmondanám; a címkén a „7” és „57” számok szerepelnek.


A sisakról ugyan már sok kő hiányzik, de a sziporkázás és a feeling nem marad el. Na de térjünk az üzlet lényegére, mennyiért fogják elpasszolni a csodahacuka sisakját? Nagyjából 18.000 és 22.000 dollár közti értéket határoztak meg eladási árnak, az megközelítőleg egy jó kis családi ház ára, egész jól frekventált helyen.

A fekete, csatos, kesztyűnek nem éppen nevezhető, karravaló is eladásra került. A különleges darab a Bad című albumhoz köthető, amely 1987-ben debütált. A borítófotózáson viselte Jacko a fura kesztyűt, melynek csak nagyujja van. Hogy a tulajdonos azon kívül, hogy villog vele és kiállítja az otthoni kis Jacko szentélyébe, mire fogja hasznosítani, előttem titok. Egy biztos, van olyan fanatikus Jackson rajongó, akinek mindennél többet ér pár olyan darab, ami a királyhoz köthető.