Trendmagazin

Eladó a díjnyertes kockaház

Vidámság és összkomfort a tengerparton

2012.01.11 | Oroszvári Péter

Florida tömve van gyönyörű, vagy akár fura, és óriási luxusotthonokkal. A „furák” vonalát követi ez a tengerparti Siesta Key-en fekvő, Rubik-kockát idéző épület.


A 15 ezer négyzetméteres telken fekvő építmény több díjat is elnyert kivitelezésének köszönhetően. Tervezője, a sarasotai Guy Peterson laza eleganciával választotta ki a tengerparthoz illő vidám, élénk színeket, a beltér pedig mindenkinek kikapcsolódást ígér: társaságunkat a tágas, fényes nappaliban fogadhatjuk, ha pedig csak magunkra akarunk figyelni, beülhetünk az egyik, finoman beárnyékolt sarokba. Hűvös éjszakákon körbeülhetjük a kandalló barátságos, meleg tüzét; nyáron pedig a légkondi segíti elkerülni az ember túlhevülését.


Ugyan a háztól pár méterre található a tenger, jár mellé egy privát, fűtött medence, ami méretéből adódóan akár úszásra, sőt labdás játékokra is elegendő teret ad - a mozgás utáni relaxációhoz pedig csak át kell másznunk a medence melletti jacuzziba. Ha pedig valaki nem akar vizes lenni, ott a röplabda- pálya.


A Rubik-kockára hajazó építmény a Michael Saunders & Company ingatlanügynökségen keresztül vásárolható meg, 14,5 millió dollárért.