Trendmagazin

Eladó a Nokia egykori elnökének villája

A mesés ház 1,3 hektáros telken helyezkedik el

2014.05.25 | Munkatársunktól

Stephen Elop legutóbbi válása után úgy döntött, hogy eladólistára helyezi a Seattle-i villáját. A Nokia korábbi elnöke tavaly szeptemberben elvesztette az állását azután, miután látta, hogy a nyereségek zuhannak, és a részesedése is egyre rosszabb lesz a vállalatnak, köszönhetően az okostelefon­-piacon kialakult ádáz küzdelemnek. Az üzletember összesen három évet töltött el a cégnél vezetői pozícióban, azonban az összeomlásában az is közrejátszott, hogy a feleségével is problémák akadtak a házasságában. Tavaly kiderült, hogy Elop felesége, Nancy beadta a válópert, és később kiderült, hogy a férfi emiatt nem akarta újratárgyalni a finn mobiltársaság ügyét sem.


Az Elop birtokában lévő 1100 négyzetméteres ingatlannak az ára eléri az 5 millió dollár értéket, és több feljegyzésben is megtalálható, hogy a kanadai üzletember 2008­-ban több mint 4 millió dollárért vásárolta a villát. Az ingatlan eredetileg 2013 márciusában került fel a piacra, 5,8 millió dolláros áron, de az ára hirtelen 800 ezer dollárt mérséklődött, amikor kiderült, hogy Elop már nem dolgozik a Nokiánál.

A kövekkel díszített luxusház a Seattle-­i borvidéktől nem messze, 1,3 hektáron helyezkedik el, és összesen 8 hálószoba, 7 fürdőszoba, valamint 4 kandalló található benne. Az egész épület rendkívül megkímélt állapotban van, több boltív, beépített fa modulok, márvány és kő alkalmatosságok teszik lakályosabbá a tulajdonosa számára. A luxus rekreációs részlegben egy igazi mesterséf konyha található minden szükséges elsőrangú konyhai felszereléssel, míg kicsivel arrébb egy spa fürdőlakosztály helyezkedik el. A fapanelekkel kirakott saját könyvtárból egy titkos ajtón keresztül eljuthatunk egy fedett beltéri atlétikai pályára, egy médiaszobába, és egy csodálatos beltéri medencéhez valamint egy pezsgőfürdőhöz is. A kertben többek között egy kivilágított teniszpályát, felgördíthető pázsitot, és több szabadtéri teret találunk, melyeken többféle lehetőség adódik a szórakozásra. A birtokon a főépület mellett egy két hálószobás, két fürdőszobás vendégház is kialakításra került.