Trendmagazin

Eladó a Skyfallban feltűnt szuperyacht

Akár bérelhető is

2012.12.02 | Munkatársunktól

Klasszikus Bond egy kis modern felhanggal. A James Bond sorozat 23. kalandja, a Skyfall talán a leglátványosabb, de mindenképpen a lélektanilag legmegragadóbb rész, amelyben Daniel Craig egy újabb szintre emelte James Bond karakterét, nem csak a végsőkig elmenő hűségével M-hez és Nagy- Britanniához, de a Tom Ford tervezte testhez álló rugázatával is. Az Aston Martin DB5-ről, az Omega Seamaster karóráról és a gyönyörű Chimera yachtról nem is beszélve. Most ugyanaz a yacht, amivel James Bond és Severine áthajózik a kis szigetre a gonoszhoz, eladó 14,2 millió dollárért vagy 120.000 dollárért bérelhető egy hétre.


A filmben Chimera-ként emlegetett szuperhajón a törökországi Fethiye-öbölben forgattak. A valójában Regina nevű 56 méter hosszú vitorlás vízi jármű egyike volt a 2012-es World Super Yachts Award döntőseinek. A Bodrumban épített Regina egy nagyteljesítményű szkúner, melyet klasszikus dizájnelemekkel tettek még különlegesebbé.


A tervezők nem titkolt szándéka volt, hogy új dimenziót nyissanak a hajózásban. A kényelemre nem lehet panasz, hiszen a hajó 6 főkabinnal - amelyikhez mindhez külön öltözőszoba, műholdas tévé és hifi tartozik -, 3 vendégkabinnal, hatalmas szalonnal és külön személyzeti részleggel is rendelkezik. A Regina Skyfallbeli szerepét nézve, félgőzzel haladt, hogy lefilmezhessék minden szögből és megcsodálhassuk teljes pompájában. Láthattuk a filmvásznon oldalról, a levegőből és a fedélzetről is. A Skyfall forgatás után a Regina celebek és az ultra elit charter-hajója lett.